В Україні розпочався «Тиждень ізраїльського кіно». Покази обраних стрічок ізраїльських режисерів пройдуть у п’яти українських містах. На відкриття фестивалю у столиці завітала ізраїльська акторка Нета Ріскін, яка знялася у дебютній картині Наталі Портман. Ізраїльське кіно в Україні – «екзотика», кажуть організатори і обіцяють: програма втамує «голод» вибагливих глядачів, яким не вистачає «справжніх кінематографічних делікатесів».

16.09 - Повість про кохання і пітьмуПовість про кохання і пітьму

Жанр: біографічний, драма

Тривалість: 95 хв

Рік: 2015

Країна: Ізраїль

Режисери: Наталі Портман

В основі стрічки – автобіографічний роман ізраїльського прозаїка і журналіста Амоса Оза, який, одним із перших, ще 1967 року закликав розв‘язати арабо-ізраїльський конфлікт шляхом створення на території Палестини двох держав.

В ролях: Наталі Портман, Макрам Хурі

 

  


Кав'ярня "Неглер"17.09 - Кав'ярня "Неглер"

Жанр: документальний

Рік: 2016

Країна: Німеччина, Ізраїль

Режисер відправляється в подорож, щоб дізнатися, що залишилося від легендарної сімейної кав’ярні, яка у 1920-х була епіцентром культурного життя у Берліні. Кав’ярня «Неглер» - фільм про пам'ять, потреби у сімейних міфах і тугу за минулим.

 

 

 

 

 


Останяні дні Рабіна18.09 - Останні дні Рабіна

Жанр: биография, драма

Страна: Израиль

Режиссер: Амос Гитай

Продолжительность: 153 мин

История убийства премьер-министра Ицхака Рабина молодым радикалом, которое подорвало сложный процесс переговоров о мире с палестинцами. В ходе проведенного комиссией расследования в 1995 году раскрылся темный и пугающий мир: субкультура ненависти подпитывается истеричной риторикой, паранойей и политическими интригами…

Актеры: Ицхак Хизкия, Пини Миттелман, Майкл Варшавяк

 

 

 


Ядерний фалафель19.09, 20.09 - Ядерний фалафель

Жанр: драма, комедія

Рік: 2015

Країна: Німеччина, Нова Зеландія, Ізраїль

Режисери: Дрор Шауль

Тривалість: 100 хв

Весела пацифістська історія про те, як випадкові інтернет-приятелі з Ізраїлю та Ірану зупиняють ядерну війну.

 

 

  

 


Гетт, або суд Вів'єн Амсалем20.09, 22.09 - Гетт, або суд Вів'єн Амсалем

Тривалість: 115 мин.

Режиссер: Ронит Элькабец

В ролях: Роніт Элькабец, Симон Абкарян

В Ізраїлі немає ні цивільного шлюбу, ні цивільного розлучення. Тільки равіни можуть узаконити шлюб або його розірвання. Та навіть це можливо тільки за згодою чоловіка, у якого більше влади, ніж навіть у судді. Вівіан Амсалем безрезультатно просила розлучення протягом трьох років. Холодна непримиренність її чоловіка, намір Вівіан боротися за свободу та неоднозначна роль суддів складаються в історію, де трагедія змагається із безглуздістю.