«Українська Нова Хвиля» - проект презентації найкращих короткометражних фільмів українських режисерів-дебютантів поточного року. Започаткований Національним центром Олександра Довженка 2012 року, він щороку, представляє у всеукраїнському прокаті найкращі короткометражні дебютні роботи молодих українських режисерів, що пройшли селекцію та були відзначені на національних та міжнародних кінофестивалях.


ДІМ

Режисер та автор сценарію: Ірина Цілик
Оператор-постановник: Денис Лущик
У ролях: Катерина Молчанова, Дмитро Ярошенко, Тарас Прохасько
Жанр: драма

Галичина 1940-их, Карпати, ліси…Коли назад шляху немає і вперед немає його також, коли репресії і близька присутність ворогів змушують відмовитися від звичного життя і свого дому, все, що ми можемо, – зберегти цей дім у собі. 


ЧОРНОГОРА

Режисер та автор сценарію: Тарас Дронь
Оператор-постановник: Олександр Поздняков
У ролях: Дмитро Кермощук, Ольга Якубів, Роман Сінітович
Жанр: драма

Дванадцятирічний Юрко живе у далекому гірському селі удвох із мамою. Тато Юрка поїхав на заробітки у Польщу. Боротьба за батькову вантажівку перетворюється на історію дорослішання.  


CКАЗ

Режисер та автор сценарію: Марися Нікітюк (володарка призу Каннського Кінофестивалю «За кращий сценарій», 2016)
Оператор-постановник: Денис Лущік
У ролях: Алла Нестерова, Роман Мацюта, Катя Козак-Любчік, Євгенія Муц
Жанр: драма

В розпалі життєвої кризи Тамара намагається дізнатися, чи заразилася вона сказом від собаки, що вкусила її на вулиці. Аж раптом до неї додому приходить жінка – молода коханка її чоловіка. 


КРОВ’ЯНКА

Режисер та автор сценарію: Аркадій Непиталюк
Оператор-постановник: Ярослав Пілунський
У ролях: Захарій Новицький, Марія Свіжінська, Іван Бліндар, Д. Полуніна
Жанр: комедія

Андрієві батьки закололи свиню, щоб зробити традиційну українську страву – кров’янку – для майбутньої невістки Маші. Хочуть зустріти її як свою, пригостити найкращим – стравою зі свинячої крові. Але Маша – єврейка. І ніхто, окрім Андрія, про це не знає.
Режисер фільму Аркадій Непиталюк розповідає про свою роботу над фільмом "Кров'янка".
 


ЗАГУБЛЕНІ

Режисер та автор сценарію: Світлана Шимко
Оператор-постановник: Світлана Шимко
Жанр: документальний

Історія про загублені речі та загублених людей. 


ҐОЛДЕН ЛАВ

Режисер та автор сценарію: Павло Остріков
Оператор-постановник: Павло Остріков
У ролях: Олег Треповський, Флора Боровик, Оксана Ільницька, Альона Коровка, Людмила Саченко, Ірина Тамім, Євген Голованчук, В'ячеслав Кравченко, Віталій Бащенко, Галина Деркач, Іван Якименко, А.Свінцицька
Жанр: комедія

Через свої комплекси Віктор довго не може наважатися зайти в місцевий Будинок культури на побачення-п’ятихвилинки. Однак, переживаючи муки самотності, все ж таки вирішує піти на цей крок. Страх Віктора підтверджується – кожне побачення, неначе випробування для нього. Всі, окрім одного…