Одна з найяскравіших сторінок в історії Другої Світової Війни. Сотні тисяч французьких, бельгійських та англійських солдатів опинилися притиснутими німецькими військами спиною до Атлантичного океану поблизу від Дюнкерка. Здавалося б, у них немає ні єдиного шансу, щоб піти звідти живими і не в полоні. В цей час повітря повинно об'єднатися з землею, море із сушею, військові з цивільними. Саме завдяки підтримці авіації, яка кожен день відправляла сотні літаків на захист військ, саме завдяки звичайним торговельним судам і катерам місцевого населення у сотень тисяч солдатів з'явилася надія на повернення додому.

Фільм заснований на реальних подіях.

Режисером і сценаристом картини є Крістофер Нолан. Він відомий за трилогією "Темний лицар", картинам "Престиж" (2006), "Інтерстеллар" (2014), а також тричі номінувався на "Оскар" за проекти "Пам'ятай" (2002, "Найкращий сценарій") і "Початок" (2010, "Найкращий фільм" і "Найкращий сценарій").

У стрічки зіграли: Том Харді ("Воїн" (2011), "Темний лицар: Відродження легенди" (2012), "Легенда Х’ю Гласса" (2015, номінація на "Оскар" за "Найкращу чоловічу роль другого плану")), Кілліан Мерфі ("Сніданок на Плутоні", "Бетмен: Початок" (обидві 2005), серіал "Гострі козирки"), Кеннет Брана ("Генріх V: Битва при Азенкурі" (номінація на "Оскар" за "Найкращу чоловічу роль"), "Гаррі Поттер і Таємна кімната" (2002), "7 днів і ночей з Мерилін" (2011, номінація на "Оскар" за "Найкращу чоловічу роль другого плану")), Марк Райленс ( "Дванадцята ніч" (2012), "Міст шпигунів" (2015, "Оскар" за "Найкращу чоловічу роль другого плану)), а також учасник бойс-бенду "One direction" Гаррі Стайлз.