Український письменник і журналіст Максим Бутченко, автор двох книг «Художник війни» і «Три години без війни» 29 вересня у Вінниці проведе дві зустрічі-дискусії з читачами.

Об 11:15 в Донецькому національному університеті відбудеться зустріч зі студентами та викладачами. А ввечері, в 18: 00 в креативному просторі "Артинов" відбудеться презентація книг для всіх бажаючих.

Під час зустрічей автор представить свої книги, поділиться подальшими творчими планами і відповість на всі запитання гостей.

Сам автор - Максим Бутченко - луганчанин, який який пропрацював більше 10 років в шахті, і згодом вирішив кардинально змінити своє життя - отримав освіту журналіста та переїхав до Києва.

Зараз Максим Бутченко працює в одному з кращих видань країни - журналі «Новий час» і паралельно займається творчою діяльністю - пише книги на теми, які є важливими для кожного з нас - на теми війни і долі людей в цій війні.

Перша книга автора «Художник війни» розповідає про історії сучасної України, показаної через призму доль маленьких людей, що беруть участь у військовому протистоянні на Донбасі. У центрі роману реальна історія двох братів: Антона – художника невдахи, який змушений заробляти гроші в шахті. В його серці - нереалізований талант, а навколо - злидні і важкий побут. І коли приходить війна, головний герой знаходить себе в «таборі». Другий брат, Сергій, - повна протилежність Антона, він матеріально забезпечений, живе за кордоном і підтримує офіційну українську владу. Чи зможуть вони зрозуміти один одного в світі, де стикаються ненависть і любов, справедливість і жорстокість, життя і смерть?

Друга книга «Три години без війни» - це історія сучасної України, показана через призму доль трьох людей, які пройшли через військове протистояння на Донбасі і волею випадку опинилися в одній камері Лук'янівського СІЗО. Головний герой - російський офіцер Ілля Кизименко, який воював в українському добровільному батальйоні, - потрапить в камеру з шахтарем Льохою, після загибелі сім'ї набрав "ополчення", і старим Петром Микитовичем, котрі мріяли побачити море, але опинилися в одному з "підвалів" "Новоросії ". Три людини - три позиції. Особливо обстановка загострилася, коли з'ясувалося, що Ілля винен у смерті дружини і сина Льохи. Протягом трьох годин крок за кроком, слово за слово вони знову пропустили війну через себе, в будь-яку хвилину готові вбити один одного. Чи зуміють вони примиритися, повернутися до колись втраченого ними життя, повернутися до себе самих, щоб стати людьми, а не машинами для вбивства?

Книги автора, як і його журналістські матеріали, максимально об'єктивно висвітлюють те, що відбувається, в них завжди на першому місці доля людини, так чи інакше став заручником війни. Автор проводить детальну екскурсію в життя цих людей.

Його книги зачіпають ті питання, які ми поки ще боїмося поставити навіть собі, але відповіді на які нам, так чи інакше, доведеться шукати, щоб зуміти побудувати здорове демократичне громадянське суспільство.

На презентації гості зможу придбати обидві книги, отримати автограф автора і взяти участь в дискусії, а також почути уривки з нової книги Максима Бутченко, якої ще немає у продажу.