Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію роману Валерії Чорней «Яблуко в тайстрі», яка відбудеться 14 жовтня за участю авторки.

Початок — о 18.30. Модератор – Анастасія Сімашова.

Чи доводилося вам чути, як художній текст сплітається з музикою дримби? Чи розгадували ви глибокі й мудрі загадки горян? Відчути гуцульську енергетику, насолодитися музикою гір у вінничан буде нагода 14 жовтня на презентації роману «Яблуков в тайстрі» Валерії Чорней.

«Книга народжувалася у моїй душі усе життя, – говорить Валерія Чорней. – Адже роман-містерія «Яблуко в тайстрі» є переосмисленням мого гуцульського етнічного коріння, сили народного мистецтва, долі країни. Присвячений твір пам’яті мого батька, який був карпатським різьбярем. Це книга про два види сердець: одне вміє глибоко бачити свою націю та, зокрема, через мистецтво перетворювати її у безсмертний, непереможний національний міф. А інше серце осліпло, ніколи не вміло витворювати своєї країни».

Довідка

Валерія Чорней –журналістка, письменниця. Дебютний роман-містерія «Яблуко в тайстрі» вийшов у «Видавництві Старого Лева» у 2016 році. Як журналіст пише на культурні та історико-пізнавальні теми. Найбільш улюбленими за десять років роботи журналістом стали поїздки українськими селами та спілкування з людьми своєї країни, а також написання репортажів. Захоплюється світом фотографії, творчістю Марії Приймаченко. Майже щодня поряд з нею – вірний собака Жужик. Мріє почути спів китів. Мешкає у Чернівцях.