Книгарня «Є», видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» та Вінницьке історичне товариство запрошують на презентацію книжки «На бій за волю. Перемога через поразки. Україна у війнах і революціях 1914-1921 років» з серії «Історія без цензури», яка відбудеться 15 жовтня за участю співавторів Андрія Руккаса та Артема Папакіна.

Початок — о 18.30. Модератор – Олександр Федоришен.

Нова книжка з популярної серії «Історія без цензури» розповідає про Центральну раду та українізацію в російській армії, війни з Радянською Росією та Білою армією, повстанський рух в Україні 1918-1921 років та війну ЗУНР і УНР проти Польщі 1918-1919 років.

Сьогодні, коли відбуваються потужні зрушення в суспільному сприйнятті минулого, відновлюється інтерес до історії України. Читач може познайомитися з думкою провідних вітчизняних істориків, результатами останніх наукових досліджень та відкриттів. При цьому автори не виконують ідеологічне замовлення, їхні оцінки часом не збігаються, що дозволяє кожному з нас самому виступити суддею в цих суперечках.
Презентація книжки пройде в рамках фестивалю військово-історичної реконструкції «Жива історія. Вінниця – столиця УНР» за участю істориків Андрія Руккаса та Артема Папакіна.

Довідка

«Історія без цензури» – спільний проект видавництва «Клуб Сімейного Дозвілля», Інституту історії України НАН України, Українського інституту національної пам`яті, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, громадського просвітницького проекту «LIKБЕЗ. Історичний фронт». Мета цієї серії – розказати про українське минуле, опираючись на факти, а не на вигадки чи ідеологічне замовлення. ля того щоб створювати майбутнє, потрібні не лише воля і хоробрість, не лише наполегливість та щоденна праця, але й знання про нашу історію. Без цензури.