Книгарня «Є» та Amnesty International Ukraine запрошують вінничан долучитися до Марафону написання листів на підтримку потерпілих від порушення прав людини, що триватиме з 1 по 10 грудня. Петиції і листи можна буде написати у Книгарні «Є» за адресою: вул. Соборна 89.

Всесвітній Марафон з написання листів – одна з наймасштабніших та найефективніших акцій у світі, яку щороку проводить Amnesty International до Міжнародного дня захисту прав людини (10 грудня). Учасники Марафону у різних містах Україні писатимуть листи та підписуватимуть петиції урядам країн, де відбуваються порушення прав людини, – Азербайджану, Малаві, Канади, Індонезії, Китаю, Ірану, Туреччини та Росії, що окупувала Крим. Таким чином, рух Amnesty International створює тиск на уряди та домагається змін на краще у кожному окремому випадку. Цього року одним з героїв українського Марафону став Емір-Усеїн Куку, кримськотатарський активіст та правозахисник, якому у Криму загрожує 25 років в’язниці.

Детальніше про людей, у захист яких писатимуть листи, міста та адреси місць, де відбувається Марафон, відео та інші матеріали Ви зможете знайти на marathon.org.ua.

Amnesty International - всесвітній рух, що об’єднує понад 7 мільйонів людей із більш ніж 140 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіма правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах. тортур та безкарності міліції в Україні, за скасування смертної кари в Білорусі та за припинення дискримінації в Європі.

Координаторка Марафону написання листів у Вінниці – Юлія Білик, 0961724981.