Книгарня «Є», Міжнародна літературна платформа «ЛітМайданчик» та видавництво «Електоркнига» запрошують на презентацію збірки оповідань «Різдвяний детектив», що відбудеться 17 січня за участю Сергія Рибницького та Симора Гласенка (скайп-включення). Початок – о 18.00.

Щороку в ніч на Різдво чекають див навіть ті, хто зазвичай у чудеса не вірить. Такий, як кажуть нині, імідж у цього тихого сімейного свята. Хоча… хто сказав, що воно завжди тихе? В Україні було кільканадцять спроб зібрати під однією обкладинкою спеціально написані різдвяні, або, як їх ще називають, святвечірні оповідання. Частково цьому перешкоджала відсутність сталих традицій, частково – невміння українських авторів писати на задану тему, частково – брак власне авторів, котрі готові працювати в сегменті жанрової літератури. Але традиція поєднання святкового і страшного в нашій літературі, безперечно, існує – згадати хоча б «Ніч перед Різдвом» Миколи Гоголя.

Збірка «Різдваний детектив» – поєднання двох жанрів. Різдвяна оповідка закликає повірити в дива. Детективна історія виводить на перший план розумну людину як головне диво природи. Розплутати клубок містерійних історій допоможуть учасники збірки – Сергій Рибницький та Симор Гласенко.