Книгарня «Є», Культурний центр Петра Могили і видавництво «Дух і літера» запрошують на розмову-дискусію «На шляху до помісної церкви в Україні» за участю Кирила Говоруна, яка відбудеться 27 травня. Початок – о 17.00. Модератор – Назарій Давидовський.

Україна – болючий вузол глобального християнства. Через розкол між Православними церквами та війну на Південному Сході держави, а також високу релігійність українців тут не знижується міжконфесійна напруженість. Водночас це створює нові можливості для різних релігійних традицій. Православні, наприклад, мають нагоду відчути, що означає вийти з тіні імперій. Католики східного та західного обрядів опрацьовують нові моделі взаємин зі східним християнством. Протестанти наново осмислюють досвід Реформації, яка в Україні виявляється не чужою для всіх традицій.

У розмові з Кирилом Говоруном можна буде осмислити сучасний стан християнства в Україні на шляху до помісної православної церкви, якої прагнуть самі віряни. Автор книжки «Мета-еклезіологія: хроніки самоусвідомлення Церкви» намагається вловити в потоці церковної свідомості константи та перемінні й окреслити лінію розмежування між суб’єктом та об’єктом церковного самопізнання, сприяти різним християнським традиціям в Україні краще усвідомити, що означає бути Церквою, і знаходити краще порозуміння із християнами інших традицій.

Кирило Говорун – архімандрит, PhD, кандидат богослов’я, старший викладач Стокгольмської школи теології, науковий співпрацівник Колумбійського університету (США), публіцист.