Історична драма, яку більшість пам'ятає ще за шкільною програмою, сповнена відчайдушних вчинків та сильних пристрастей, у яких сила кохання переплітається з непорозуміннями, а стрімкий розвиток сюжету тримає у напрузі і акторів, і глядачів.

Назар Стодоля

Вистава за твором Тараса Шевченка свого часу уже тричі була у репертуарі вінницького театру, останній раз на снашій сцені її ставили у 1992 році. Тепер вона повертається до глядачів оновленою та абсолютно іншою: зі свіжою подачею, енергетикою, оформленням і музикою. Режисер-постановник — н.а. України Віталій Селезньов. У виставі використана музична картина Петра Ніщинського. Музичним оформленням займався Олег Фільварков.

Назар Стодоля

У нинішньої вистави новий акторський склад. Лише роль Стехи, як і 20 років тому, виконує з.а. України Надія Кривцун.

- Подача вистави буде геть іншою, сюжет дуже вдало підсилять сценічні бої, яких раніше не було, і прикрасять вечорниці. Цікаве й ефектне оформлення, над яким працював талановитий львівський художник, Олег Руденко, відомий вінницькій публіці за виставою “Осінь у Вероні”, - розповідає Світлана Фицайло, керівник літературно-драматичної частини театру. - Це ніби проста вистава за сюжетом, та разом з тим, у ній зайнятий майже весь акторський склад.

Назар Стодоля

Постановка сценічних боїв належить н.а. України Володимиру Абазопуло з театру ім. І.Франка, саме він вчив наших акторів битися на шаблях, працював разом з балетмейстром театру Садовського Діаною Калакай.

Назар Стодоля

Дійові особи та виконавці:

Поет — Богдан Костюк; Хома Кичатий, сотник — н.а. Укр. Валерій Прус; Галя, його дочка — Катерина Селезньова, Оксана Луць; Стеха — з.а. Укр. Надія Кривцун, Наталія Білозор; Назар Стодоля — Михайло Крисов, Антон Михайлик; Гнат Карий — з.а.Укр. Анатолій Вольський, Сергій Мазур; хазяйка на вечорницях — н.а. Укр. Лідія Бєлозьорова, з.а. Укр. Надія Кривцун; сліпий кобзар — з.а. Укр. Микола Чуча: свати — з.а. Укр. Анатолій Книшук, Володимир Олефір.