«Майдан Гідності» - таку назву носить друга персональна виставка Ігоря Зозулі, яка відкрилась у художньому музеї вчора. Організаторами виставки виступили Управління культури і туризму облдержадміністрації та Вінницький обласний художній музей. Цікаво, що перша виставка художника відкрилась десять років тому і містила картини, написані під час Помаранчевої революції.

Зараз митець презентував 15 картин, присвячених національно-патріотичним акціям на майдані Незалежності взимку 2013-2014 років. Громадська позиція художника не дозволила йому бути осторонь останніх подій в Україні.

Експозиція є яскравою ілюстрацією хвилюючих для українського народу подій. Картини ніби переносять в епіцентр революції, допомагають інакше подивитись на українську історію, по-інакшому сприймати різні історичні факти, розуміти, допомагати, співчувати один одному.

Серед картин Ігоря Зозулі особливу увагу привертають «Беркут проти народу», «Козаки пишуть листа», «Перша допомога», «Закохана пара», «Чаю всім вистачить» та інші. Особисті переживання художника, відображені на полотні, не дадуть забути Революцію гідності. Адже Майдан стояв не «проти», а «за». За світле майбутнє України, за волю, за процвітання, за незалежність.