В приміщенні Вінницького обласного художнього музею відкрили виставку «Родина Чебикіни», яка представляє творчість видатної династії мистців України, стрижнем якої є Андрій Володимирович Чебикін, президент Національної академії мистецтв України, лауреат Державної премії ім. Т.Г. Шевченка, видатний графік, чиє ім’я відоме в усьому світі.

Ця виставка проводиться в музеї з нагоди дня народження майстра, тож привітати його прийшли представники творчої еліти міста та області.

Успадкувавши від свого батька Володимира Федоровича талант до художньої творчості, він розвивав і вдосконалював його протягом багатьох років, передавши свої основні мистецькі посили синам – Олексію і Володимиру, які сьогодні реалізуються в різноманітних аспектах візуальної сфери, пов’язаних із сучасними її різновидами і напрямами. 

Поєднуючи рідкісне обдарування найвищого зразка, бездоганний смак і художню інтуїцію з рисами харизматичного і яскравого лідера, Андрій Володимирович з успіхом здійснює блискучий контент діяльності мистця і визначного керівника, педагога, громадського діяча.

На виставці представлені роботи всіх чотирьох представників династії, які відображають широкий тематизм, художні прийоми, різноманітні техніки, змістовні концепції визнаних мистців. 

Роботи Андрія Чебикіна, будучи безумовним енергетичним центром експозиції, в черговий раз захоплюють своїм лаконізмом, бездоганним відчуттям форми, філософською глибиною, психологізмом і витонченістю. В них енергія, пристрасть органічним чином поєднуються з величчю філософа, який усвідомлює і високу природну досконалість, і свій власний потужний дар.