23 грудня о 12:00 у Вінницькому обласному художньому музеї відбудуться підсумкові тури традиційного фестивалю «Різдвяна зірка» і нового творчого концепту «Арт-ярмарок новорічно-різдвяного декору», який цього року презентується вперше.

Поєднані однією ідеєю – демонстрація творчих здібностей дітей і юнацтва, – вони сповнені значимості, вагомості, професіоналізму, що відповідають обстановці, яка пов’язана з всесвітнім художнім середовищем, що існує в музеї.

На виставці увазі присутніх представлені і чудові візуальні твори, виконані з безмежною дитячою фантазією в техніці гуаш, акварель, батик, композиції з пластиліну та інших матеріалів; і нові художні форми – чудернацькі ельфи, гноми, аплікації, витинанки та багато іншого.

Всього на розгляд експертної ради фестивалів цього року було надано біля 200 робіт.

Експертною радою фестивалю обрано 21 найкращий твір учнів творчих шкіл, майстерень, студій Вінниці та 10 районів Вінницької області: Тульчина, Ямполя, Могилів-Подільського, Крижополя, Теплика та інших, які будуть нагороджені дипломом «Кращий юний художник року» і пам’ятним подарунком, «Гран-прі» розділять двоє учасників з роботами в техніці акварель і квілінг. Спонсором цього року забажало виступити видавництво «Поділля» /директор – Олена Тихонюк/.

У залах, де представлена виставка, на дітей чекають оригінальна екскурсія-загадка, весела вікторина та неодмінна солодкоїжка, яку влаштує для дітей кафе «Карамель» /директор – Ганна Маргарян/.

Це свято, що кожен рік проводиться в музеї, вже стало традицією на Вінниччині, в ньому беруть участь творчо обдаровані діти навіть з найвіддаленіших районів області. Тут завжди можна почути жваву розмову, сміх, обговорення робіт, що розміщені на виставці, обмін враженнями і думками, спалахи фотокамер, коли батьки, друзі учасників закарбовують цікаві моменти, що стають свідоцтвом успіху юних творців. Для деяких з них участь у фестивалях обов’язково стане якщо не професією, то серйозною життєвою школою, яка дасть можливість розуміти складні процеси, що відбувається навколо нас.