Осінній виставковий сезон стартує 11-16 жовтня у 16 експозиційному залі Вінницького обласного краєзнавчого музею показом колекційних сортових фіалок, вирощених в домашніх умовах фіалководами клубу "Сенполія-Центр". Традиційно перша виставка осені присвячена мініатюрним сортам, але будуть не лише мініатюри, до виставкового дефіле готуються сенполії стандартних розмірів, химери та трейлери.

Уподобані сорти кімнатних фіалок завжди можна придбати листовими черенками та підрощеними молодими розеточками, отримавши при цьому поради від колекціонерів по догляду та основновним правилам розмноження рослин в домашніх умовах.

Осінні особливості фіалок

Сенполії восени оживають після жаркого літа. Молоді листки виростають великими, вони не прагнуть підігнутися “крабом”, а приймають гідне положення під 45 градусів. Забарвлення листків стає соковитіше, свіже, ворсинки на них розпрямляються й дихають, сприймаючи вологе повітря й прохолоду як благо.

Восени, так само як і навесні, сенполии, що стоять на підвіконні, освітлюються оптимально: не занадто багато, як улітку й не занадто мало, як узимку. І починають формувати бутони і цвісти. І от, щоб цвіли вони шикарно, наприкінці серпня - початку вересня потрібне пересадження у свіжу землесуміш. Тоді, через місяць після пересадження, з кінця вересня й у жовтні ви отримуєте чудовий результат.

Організатори та учасники виставки:

  • Валентина Тарасюк - колекціонер сенполій (клуб Сенполія-Центр), м. Вінниця
  • Надія Циганкова - колекціонер сенполій (клуб Сенполія-Центр), м. Вінниця
  • Лілія Капиця - колекціонер сенполій (клуб Сенполія-Центр), м. Вінниця
  • Тетяна Курбатова - колекціонер сенполій (клуб Сенполія-Центр), м. Вінниця

В останній день виставки з презентацією новинок селекції до нас завітає Олена Лебецька! Не пропустіть, буде цікаво!!! Адже окрім знайомства з новинками буде можливість придбати ексклюзив від селекціонера, взявши участь у благодійному аукціоні!