У виставці приймають участь вихованці гуртка Авіамоделювання КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» за адресою вул. Чехова, 11

Відкриття відбудеться 28.03 о 15.00.

1. Місце та час проведення

Обласна виставка-конкурс проводиться щорічно в м. Вінниці. Експонати на обласну виставку-конкурс подаються за адресою: м.Вінниця, вул. Соборна, 19, обласний краєзнавчий музей.

Термін подання експонатів – березень місяць (графік завезення експонатів та додаткова інформація повідомляється у листі-виклику).

2. Мета виставки-конкурсу

  • підведення підсумків роботи технічних гуртків, наукових та творчих об'єднань учнів;
  • підтримка та розвиток науково-технічної творчості учнівської молоді;
  • пропаганда та популяризація досягнень дитячих колективів з науко­во-технічної, пошуково-конструкторської, дослідницької діяльності, а також раціоналізації та винахідництва;
  • залучення учнівської молоді до різноманітних напрямів науково-тех­нічної творчості.

3. Програма виставки-конкурсу

Конкурс передбачає:

  • ообисту першість з кожного розділу;
  • першість на кращу оригінальну композицію, об’єднану загальною темою, присвяченою ювілейним та пам’ятним датам;
  • першість серед районів (колективна першість).

4. Учасники виставки - конкурсу

В обласній виставці-конкурсі бере участь учнівська молодь за­гальноосвітніх навчальних закладів, ліцеїв, гімназій, позашкільних закладів, ПТУ, клубів і гуртків при підприємствах та за місцем проживання. Вік учасників - до 18 років включно.

5. Вимоги до проведення конкурсу

Обласній виставці-конкурсу передують районні ( міські ) виставки-конкурси.
На виставку-конкурс подаються роботи учнівської молоді, які зайняли призові місця на районних ( міських) виставках.
За підбір експонатів, їх комплектацію та доставку на обласну виставку-конкурс відповідальність несуть районні позашкільні заклади.
Конкурс проводиться серед творчих робіт учнівської молоді, пов’язаних із вирішенням конкретних проблем в галузі науки, техніки та виробництва, а також на вільну тему за розділами:

Розділ 1: Технічні науки.

Підрозділи:

Радіоелектроніка:

  • радіотехнічні та радіоелектронні прилади оригінальної конструкції, засоби зв’язку, обладнання автоматики, електронні вимірювальні прилади та ін.

Електротехніка:

  • прилади, пристрої та обладнання електротехнічного призначення, вдосконалені блоки живлення, регулятори напруги та струму, освітлювальна техніка та ін.

Промислова техніка:

  • верстати, технологічний інструмент; моделі та макети промислового обладнання; прилади та обладнання, які покращують технологічні процеси.

Транспортні засоби:

  • прилади, пристрої та обладнання, які покращують роботу вузлів транспортних засобів і роблять його екологічно чистим.

Сільськогосподарська техніка:

  • пристрої для сільськогосподарських машин; діючі зразки та моделі малогабаритної техніки та пристрої для роботи на присадибних ділянках, у садівництві та ін.; прилади та обладнання, які покращують умови праці та технологічні процеси у тваринництві і птахівництві та ін.

Розділ 2: Природничі науки.

Підрозділи: Сільське господарство, Екологія, Енергозбереження,

Медицина, Біологія:

  • прилади, що сприяють очищенню та охороні навколишнього середовища та енергозбереженню; технології переробки відходів промисловості; використання нетрадиційних джерел енергії; прилади, що застосовуються у медицині, процеси біологічного виробництва та ін.; технології, які сприяють розвитку сільськогосподарського виробництва.

Розділ 3: Технічні навчальні посібники:

  • діючі електрифіковані стенди, панно, які пояснюють фізичні процеси та сприяють кращому засвоєнню учбового матеріалу; модернізоване лабораторне обладнання; пристрої, що раціоналізують трудові процеси у шкільних майстернях, навчальних лабораторіях та технічних гуртках.

Розділ 4: Ігри та іграшки з елементами техніки:

зразки саморобних ігор та іграшок, які відрізняються від існуючих оригінальністю задуму, новизною конструкції та художньому вирішенню задачі.

Розділ 5: Технічні моделі.

Підрозділи:

Космічна техніка:

  • макети та моделі космічних кораблів, ракетоносіїв, систем спостереження, стартових установок, космодромів; самохідні керовані моделі; зразки військової ракетної техніки.

Техніка майбутнього:

  • фантастичні ідеї, проекти, розробки, моделі – прообрази техніки майбутнього.

Історичні моделі:

  • саморобні моделі та макети, техніки історичної серії

Розділ 6: Спортивно-технічне моделювання.

Підрозділи: Моделі суден, Авіаційні моделі, Автомобільні моделі,

Моделі ракет, Стендові моделі:

спортивно-технічні моделі всіх класів та категорій.

Розділ 7: Архітектура та будівництво:

макети та проекти всіх видів споруд, будівель, будівельних комплексів, фрагментів вулиць та міської забудови, залізничних вокзалів та ін. з елементами ландшафту або без них.