12 липня 2017 року о 15 год. в академічній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відкрилася персональна виставка Тараса Паращука «Лише мить…», на якій представлено живописні та графічні твори молодого автора.

Тарас Паращук корінний вінничанин, він народився 18 серпня 1996 року у серці Подільського краю з його мальовничою природою та давніми мистецькими традиціями. Тарас змалку проявив хист до малювання. Вже у шість років став відвідувати уроки мистецтва у дитячо-молодіжній громадській організації «Центр "Барви України», у талановитих і чуйних педагогів живописця Світлани Борисівни Телець та майстра художнього текстилю Ірини Едуардівни Шостак-Орлової.

По закінченні Фізико-математичної гімназії № 17 м. Вінниці, за досягнення у навчанні Тарас отримав сертифікат про занесення до міської Книги Пошани «Золотий фонд інтелектуальної та духовної еліти Вінниці». На даний час є студентом Національного авіаційного університету м. Києва, проте завжди знаходить час приділяти увагу художній творчості.

Серед його здобутків дипломи та грамоти обласних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів дитячого малюнку – «Моя країна – Україна», Вінницька бієнале художнього текстилю юних авторів «Світ у клаптику», конкурс соціальної реклами «Вінниця – мій дім», конкурс малюнку та фотографії «Моє рідне місто», міжнародний конкурс дитячого малюнку «На своїй землі» та інші.

Починаючи з 2007-го року, твори Тараса Паращука були представлені на численних виставках в Україні та закордоном.

Першими мистецькими техніками, які опанував юний художник, були акварель та гуаш, з 10-ти років він працює в олійному живописі, засвоїв ази майстерності у художньому текстилі – батику, аплікації, вишивці. Серед його захоплень є також традиційні види народної творчості – писанкарство та лялька-мотанка.

На виставці «Лише мить» представлено твори у техніці графіки та олійного живопису. Це мальовничі краєвидів Вінниччини і України, надзвичайно насичені та яскраві натюрморти, а також символічні композиції на тему любові та жертовності. У всіх творах Тарас передає своє щире захоплення красою світу.