В Галереї «Арт-Шик» відкривається десята ювілейна виставка Тамари Федорівни Медяної. Ім’я відоме, знане не тільки вінницьким поціновувачам мистецтва, а й далеко за межами нашої країни, адже роботи унікальні по своєму задуму та відтворенню. Живопис нитками - саме ця назва найбільше характеризує і розкриває сутність техніки в якій виконані картини. В них є точність, вивіреність, досконалість, яка відтворює гармонію, красу, кольоровість, ошатність і потужність матеріалу, її стиль не має аналогів у світі. 

Голка і нитка - в цих поняттях закладено генетичність і сакральність усього жіночого, але те з якою віртуозністю і майстерністю виконані картини, нас дивує! Ти забуваєш, що замість пензля художниці слугувала проста голка, а фарбами, палітрою кольорів - були нитки!

Фактурні та кольорові па, зачаровують! Дуже реалістично відтворено настрій, стан природи – повітря, вода, сонце, кожна картина наче жива, дихає і вібрує. Тамарі Федорівні імпонують багато художників-пейзажистів, але одними з знакових стали – В.Д.Поленов, Якоб ван Рейсдал – видатні майстри реалістичного пейзажного живопису.

В творах Т.Медяної все як в живописі і ніжність, і точність мазка, і його вібрації та навіть трепет. Перед нами постають образи природи, сповнені роздумів, часом поетичні, романтично схвильовані, чи урочисті й величні. Багатство відтінків досягається переплетінням ниток різного кольору і фактури. Самі нитки не затягуються на полотні, а накладаються, як мазки фарби.

Твори Т.Ф.Медяної знаходяться в приватних колекціях України, а також в США, Росії, Литві, Німеччині, Франції, Ізраїлі, Чехії, Італії.

Персональна виставка Тамари Медяної "Живопис голкою"

У програмі відкриття виставки:

Виступ соліста Вінницького музично-драматичного театру ім.М.Садовського Володимира Холкіна

Виставка відкрита для відвідування: будні: 10:00 - 20:00, субота: 11:00 - 19:00, неділя: 11:00 - 18:00.

Вхід вільний.