Підтримка аграріїв на державному рівні допоможе Україні подолати економічну кризу

Після карантину економіка країни потребуватиме відновлення. Аграрна галузь здатна максимально наповнити бюджет України.

Наша країна не має альтернативи аграрній галузі. Зараз вона як ніколи потребує державної підтримки. В своїй статті екс-в.о міністра аграрної політики Максим Мартинюк зазначає, що стимулювання переробки - один із способів грамотно підтримати аграрну галузь у важкий період. Деякі, під  терміном “переробка” розуміють певну лінійну тезу “продавати не пшеницю, а макарони”. Хоча, в даному випадку потрібно сприймати АПК, як цілісну систему. Наприклад, коли галузь тваринництва сприймається як виробництво, яке споживає і переробляє продукцію рослинництва. Завдяки введенню програм державної підтримки, що будуть спрямовані на впровадження пільг та надання цільових позик, можливо збільшувати обсяги переробки.

Головним в реалізації стимулювання переробки є підтримка та сприяння на державному рівні в пошуку нових ринків Адже, зі швидкою зміною попиту має бути гнучкою пропозиція.

Хоча виробники намагаються слідкувати за змінами на ринку, більш дієвим буде взаємодія на державному рівні між торговими місіями та посольствами.Це надасть можливості більш ефективно комплексно просувати продукцію вироблену в Україні.

Наслідки пандемії вплинуть на світову економіку та безумовно активізують міжнародну гуманітарну діяльність в сфері продовольчої безпеки. Активними учасниками таких тендерів можуть стати українські сільгоспвиробники.

Що необхідно зробити сьогодні для підтримки аграрного сектора читайте в повному тексті Максима Мартинюка ZN.UA - "Чергу за порятунком".


Теги: агро


Переглядів: 2764
Поширень: 0

Останні новини