Літо у Вінниці розпочнеться з благодійного проєкту «Навчи добру»

Костянтин Ревуцький презентує новий фотопроєкт про добро та щастя. Як за допомогою світлин можна змінити дитячу свідомість і направити мислення в позитивному напрямі, вінницький фотограф розповів особисто.

Це спільний фотопроект Українського інституту дослідження екстремізму, Уповноваженого Президента України з прав дитини та фотографа Костянтина Ревуцького. Костянтин хоче презентувати вінничанам фотовиставку зі світлинами відомих українських особистостей з дітьми переселенців. Також пройдуть майстер-класи та лекції з тематики миротворчості.

Як би ми не старались вивести дітей за межі війни, війна вже стала частиною життя кожного українця. Через новини, через спілкування вона все одно входить до кожної домівки. Які життєві орієнтири можуть отримати діти, які щодня бачать насильство, агресію, стикаються із ворожою пропагандою? Сьогодні, коли публічний простір, вуличні розмови перенасичені «мовою ворожнечі», то і у дитини створюється відповідно уявлення про однобоку побудову світу. Тим самим, у дорослому житті вона вже буде запрограмована на відповідне негативне ставлення до інших. Ми маємо задати орієнтир, навчити вирішувати проблеми без силових методів, без агресії, мовою порозуміння та поваги. Від того, що ми даємо нашим дітям сьогодні, залежатиме їхнє завтра. Допомогти їм зрозуміти, що відбувається, відділити правду від брехні та добро від зла – це наше завдання.Мета проекту – навчити дітей добру, показати, що без насилля та конфліктів людина може бути успішною та щасливою.Відомі люди, які досягли успіху у своїй професії навчать дітей добру: співати, лікувати, грати в кінотеатрі, доглядати тварин тощо.” - говорить фотограф Костянтин Ревуцький.

Участь у фотосесії брали діти переселенців, які на власні очі бачили жахи війни і потребують правильних, позитивних орієнтирів у житті. 

На світлина зображені лікарі, співаки, спортсмени та видатні особистості сучасності.

Побачити презентацію можна буде в Вінницькому обласному Художньому Музеї, 1 червня. 




Переглядів: 2765
Поширень: 1

Останні новини