По вулиці Гонти вже асфальтують нову дорогу – стелять нижній шар

У Вінниці триває будівництво дороги по вулиці Гонти на ділянці від вулиці Бузької до залізничного переїзду. Наразі вже постелили більше дев’яти тисяч квадратних метрів нижнього шару асфальтного покриття дороги. Нова магістраль з’єднає вулиці Київську і Батозьку та зменшить транспортне навантаження на інші вулиці.

Для міста будівництво дороги по вулиці Гонти має важливе транспортне значення.  Адже може розвантажити автошляхи, що ведуть до залізничного вокзалу, зокрема, проспект Коцюбинського. Крім того, нова дорога значно скоротить час проїзду з вул. Київської до залізничного вокзалу та Центрального ринку.

Спочатку на ділянці, де будують дорогу, були проведені підготовчі роботи. Потім побудували зливову каналізацію, облаштували основу під майбутню дорогу. Вже після цього почали укладати щебеневий шар та бордюрний камінь. 

Як розповів заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк, наразі вже постелили більше дев’яти тисяч квадратних метрів нижнього шару асфальтного покриття дороги.

Загалом передбачено, що ділянка, де роблять дорогу, матиме протяжність 1 217 м, ширину 7 м. З одного боку буде тротуар шириною 1,5 м. З іншого – велодоріжка шириною 3 м.

Для забезпечення водовідведення поверхневої води передбачено зливову каналізацію зі зливоприймальними решітками в кількості 10 шт та зливовим колектором діаметром 400 мм та протяжністю 200 м. Випуск дощових стоків передбачено в існуючу відкриту зливову мережу, яка проходить поруч.

Також по вул. Гонти (від вул. Батозької до вул. Київської) передбачено влаштування сучасного зовнішнього освітлення з світлодіодними світильниками в кількості 84 шт.




Переглядів: 3035
Поширень: 0

Останні новини