Міста Вінниця та Кельце влаштовують Міжнародний культурно-мистецький проєкт «Майстер-клас навзаєм»

З 1 по 14 червня між містами-побратимами Вінниця та Кельце проходитиме Міжнародний культурно-мистецький проєкт «Майстер-клас навзаєм». Завдяки цьому проєкту вінничани зможуть познайомити мешканців міста Кельце з автентичними народними розписами, притаманними саме нашій місцевості. А жителі Кельце навзаєм поділяться з вінничанами своїми зразками народного декоративного мистецтва та секретами створення традиційних візерунків.

Як зазначила директор Вінницької дитячої художньої школи Наталія Стафійчук, наразі викладачі школи готують для своїх колег з Польщі матеріали про традиційне українське декоративно-ужиткове мистецтво, в тому числі й відео-майстер класи про Самчиківський розпис. А польські митці – про Підгальський розпис на склі. 1 червня відбудеться обмін цими матеріалами, і до 9 червня викладачі Вінницької дитячої художньої школи вчитимуться створювати Підгальський розпис, а їхні колеги з Кельце – спробують творити у техніці Самчиківського розпису.

Після цього відбудеться онлайн презентація виставки «Вінниця-Кельце. Ми такі різні, але й такі схожі». Тут будуть представлені роботи як вінничан, так і мешканців Кельце. Виставку можна буде побачити на Facebook сторінці Вінницької дитячої художньої школи  та на сторінці VinCulture Code 

На цих же ресурсах можна буде побачити відео майстер-класи як з Самчиківським, так і з Підгальським розписом. Кожен зможе спробувати свої сили та створити власний розписаний виріб.

Після завершення карантину планується відкриття виставки наживо у м. Кельце та у м. Вінниці.



Переглядів: 3421
Поширень: 0

Останні новини