Нові дороги та відремонтовані вулиці: на Вінниччині триває «Велике будівництво»

Обласна конкурсна комісія схвалила 40 проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту вулиць і доріг комунальної власності.

Вчора, в режимі онлайн під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Піщика відбулось засідання конкурсної комісії з питань відбору об’єктів комунальної власності у сфері дорожнього господарства.

Проєкт «Велике будівництво» є продовженням програм, які були запроваджені ще урядом Володимир Гройсмана. Нагадаємо, що під час роботи уряду з 2016 по 2019 роки Україна наростила міжнародні резерви – з $13 млрд до майже $22 млрд. Також зменшився державний борг країни у відношенні до ВВП на майже 20%. Інфляція була сповільнена зі 14% до 9%. У другому кварталі 2019 року вдалося досягти зростання економіки на рівні 4,6% ВВП. Скарбницю уряд передав із наповненням у понад 130 мільйонів гривень

Цьогоріч конкурсний відбір проєктів для «Великого будівництва»  проведено на виконання розпорядження голови обласної адміністрації Владислава Скальского.

Під час конкурсу було проведено відбір об’єктів дорожньо-вуличної мережі комунальної власності населених пунктів.

Від початку оголошення конкурсу до управління дорожнього господарства ОДА надійшло 68 пропозицій до фінансування від 26 органів місцевого самоврядування. З них 9 об’єктів до участі у відборі не допустили, у зв’язку із недотриманням умов.

Головними умовами конкурсного відбору було визначено такі критерії як: 

наявність розробленої та затвердженої проєктно-кошторисної документації; наявність експертного звіту та забезпечення співфінансування з місцевого бюджету не менше 50% вартості проєкту.

Вчора на розгляд конкурсної комісії було представлено 59 проєктів на загальну суму 194,2 мільйонів гривень.

Вчора, під час наради Олександр Піщик також зазначив, що обсяг невиконаного залишку коштів субвенції 2019 року, вже заплановано  спрямувати на фінансування зазначених робіт.

«Рішенням позачергової 43 сесії Вінницької обласної Ради №943 від 16 квітня 2020 року «Про внесення змін до рішення 41 сесії обласної Ради 7 скликання від 17 грудня 2019 року № 885 «Про обласний бюджет на 2020 рік» було уточнено обсяг коштів для спрямування на зазначені цілі. Так, на реалізацію проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту вулиць і доріг комунальної власності передбачено спрямування коштів у сумі 67,3 мільйонів гривень», - зауважив Олександр Піщик.

За результатами обговорення, членами конкурсної комісії відібрано 40 проєктів, на реалізацію яких у 2020 році буде спрямовано 67,3 мільйонів гривень.

Усі пропозиції членів комісії було враховано та внесено до загального протоколу.




Переглядів: 5434
Поширень: 2

Останні новини