З 1 червня у Вінниці відновиться робота спортзалів, фітнес-центрів, інклюзивно-ресурсних центрів

З понеділка відбудеться чергове послаблення карантину. У місті розпочнуть працювати заклади фізичної культури та спорту, фітнес-центри, спортивні зали. Відновлять роботу інклюзивно-ресурсні центри, де надають послуги дітям з особливими потребами. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Послаблення карантинних заходів з 1 червня стосуватиметься кількох сфер

Карантинні послаблення у сфері фізичної культури та спорту

З 1 червня дозволять роботу закладів  фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, підприємств, установ фізкультурно-спортивної спрямованості. Але є певні умови – цим закладам заборонено проводити групові заняття з кількістю учасників більше 10 осіб. 

Також з 1 червня розпочнеться поступове відновлення навчально-тренувального процесу  у міських дитячо-юнацьких спортивних школах. Робота у цих закладах повинна проводитись з дотриманням усіх протиепідемічних заходів. 

Карантинні послаблення у сфері освіти

Також є рішення й щодо освіти.  Дозволено з 1 червня відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти. Включаючи заклади загальної середньої та позашкільної освіти всіх форм власності. Проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти. 

Дозволено проведення атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів; отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту. Також з 1 червня дозволено участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах.

Щоб забезпечити зарахування дітей з особливими освітніми потребами до закладів дошкільної та загальної середньої освіти з 1 червня дозволено відновити  роботу комунальних установ «Інклюзивно-ресурсний центр №1 Вінницької міської ради» та «Інклюзивно-ресурсний центр №2  Вінницької міської ради». Важливо, що здійснювати роботу зазначених підприємств, установ і організацій потрібно з дотриманням протиепідемічних заходів.

Особливості у роботі дитячих садочків

Також у протоколі комісії йдеться, що департаменту освіти міської ради, керівникам закладів дошкільної освіти усіх форм власності відновлення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти усіх форм власності дозволяється здійснювати з урахуванням наступних рекомендацій:

обмежити кількість учасників освітнього процесу, надавши перевагу тим дітям, батьки яких працюють на підприємствах, установах та організаціях, які належать до об’єктів критичної інфраструктури;  прийом дітей до закладу здійснювати за умови надання (в тому числі в електронному вигляді) довідки про відсутність контакту з інфекційними хворими;  не допускати до відвідування закладів дошкільної освіти дітей, які не отримали щеплення, згідно з календарем профілактичних щеплень, та дітей, які мають хронічні захворювання.

Вінничанам радять утриматись від відвідування кладовищ під час святкових і поминальних днів 6-8 червня 

У Постанові Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 року № 392 зазначено, що  проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб заборонено. Тому у протоколі комісії рекомендується настоятелям храмів християнських конфесій та населенню Вінницької міської ОТГ утриматись від відвідування кладовищ під час святкових і поминальних днів 6-8 червня 2020 року.

Особливості роботи візового відділу Генерального консульства Республіки Польща у місті Вінниці

Задля уникнення скупчення людей під час роботи візового відділу Генерального консульства Республіки Польща у місті Вінниці, прийнято рішення дозволити роботу в режимі прийому відвідувачів  підприємств, установ і організацій, які здійснюють оформлення віз для виїзду за кордон. Дозвіл надається за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.



Переглядів: 4215
Поширень: 1

Останні новини