По малюка – через «eHealth»: як не «прогавити» 8 тисяч гривень на пологи

Вінничанок просять подбати про безкоштовні пологи. Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері та дитини» звертається до вагітних і тих, хто лише планує вагітність.

«Як ви вже знаєте, з 1 квітня, ми працюємо за новими правилами медичної реформи. Згідно з цією реформою жінка має право вибору закладу в якому бажає спостерігати вагітність, закладу в якому бажає народжувати! Держава, своєю чергою, на 1 жінку, на пологи виділяє суму 8 тисяч 100 грн», - йдеться в публікації на фейсбук-сторінці «Центру матері та дитини».

В суму, яку разом із малюком «принесе лелека», входять фізіологічні пологи й кесарів розтин, ліки, палата, медична допомога у критичних станах.

Щоправда, для того, щоб гроші «пішли» за вагітною до обраного пологового, вона має підписати декларацію з сімейним лікарем.

«І не просто підписати, а ваш лікар має внести вас в систему EHEALTH! Тому, хто вже у декларації, зателефонуйте лікарю, і запитайте чи є ви у цій системі! Хто ще не підписав угоди, рекомендуємо сьогодні-завтра це зробити», - закликають лікарі Центру.

Адже це необхідно не лише для пологів, але й для майбутнього Вашого малюка.

Нагадаємо, принцип «гроші йдуть за пацієнтом» запровадив Уряд Володимира Гройсмана.




Переглядів: 5476
Поширень: 4

Останні новини