У Вінниці формують запас медзасобів, передбачений антикризовою програмою С. Моргунова «Вінничани важливі»

У місті триває робота підготовки до другої хвилі пандемії COVID-19: формується тримісячний запас засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів, медикаментів, виробів медичного призначення. Також планується придбати додаткове медичне ті діагностичне обладнання, створити ПЛР-лабораторію у міському лікувально-діагностичному центрі, підготувати додатково ліжковий  фонд. Про це йдеться у медичному блоці антикризової програми С. Моргунова «Вінничани важливі».

Одним із напрямком Програми є підсилення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я для підготовки до другої хвилі пандемії коронавірусу. «За принципом «готуй сани влітку, а воза – взимку» нам вже сьогодні потрібно готуватися до другої хвилі пандемії коронавірусу, адже експерти наголошують на тому, що вона  буде у всьому світі. Вінничани мають бути впевненими, що у місті створено всі необхідні умови для нового можливого спалаху епідемії. Тому ми повинні створити резерв усіх необхідних медичних засобів, медикаментів та препаратів. І ми такий резерв вже почали формувати. Запас має бути не менший ніж на три місяці», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

До цього резерву мають входити засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі засоби, медикаменти, вироби медичного призначення. Так, на три місяці запасу має бути в резерві 15 тисяч костюмів біозахисту, 11 тисяч ізоляційних халатів, 18,5 тисяч респіраторів, 57 тисяч медичних масок, 85 тисяч рукавичок, 23,5 тисячі бахіл тощо.

Також у Програмі передбачене придбання медичного обладнання. «Щоб професійно боротися з хворобами та рятувати життя вінничан у медичних працівників повинне бути якісне обладнання. Саме тому ставимо для себе завдання – закупити необхідне обладнання в тому числі діагностичне. Плануємо створити в місті найсучаснішу муніципальну ПЛР лабораторію, яка буде працювати в першу чергу для вінничан  і, за необхідності, – для всього регіону. Вона дасть нам можливість робити більше тестів і на ранніх стадіях виявляти хворобу та недопускати поширення коронавірусу», – зазначив Сергій Моргунов.

Планується й додаткова закупівля вакцини, швидких тестів та медикаментів в рамках програми «Стоп грип». «Прийнята кілька років тому програма «Стоп грип» довела свою ефективність. Тому ми повинні додатково закупити вакцину, швидкі тести і медикаменти в рамках цієї програми», – каже міський голова.

Сергій Моргунов нагадав про важливість додаткового резерву медичних кадрів. «Ми повинні мати додатковий резерв медичних кадрів, тому що на медичному фронті першими наражаються на небезпеку саме лікарі, і ми це бачимо. Тому ми маємо передбачити можливість швидкого залучення додаткових медичних кадрів в разі потреби, і ми над цим сьогодні працюємо. У нас в резерві повинно бути не менше трьох тисяч лікарняних ліжок. Місто повинно бути готовим рятувати вінничан, яким буде потрібна госпіталізація. Це, звичайно, найгірший сценарій, але ми до нього повинні бути готові», - сказав Сергій Моргунов.




Переглядів: 2930
Поширень: 0

Останні новини