У Вінниці продовжують заходи з покращення екологічного стану

В рамках «Програми охорони навколишнього природного середовища на території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки» у Вінниці здійснюється низка заходів, спрямованих на покращення екологічного стану. А саме: продовжуються роботи з очищення річки Південний Буг в межах міста, створюються умови для розвитку громадського електро- та велотранспорту, збільшується кількість зелених насаджень, проводиться просвітницька робота.

Про підсумки реалізації «Програми охорони навколишнього природного середовища на території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки» у 2019 році розповів під час засідання виконавчого комітету заступник директора департаменту економіки і інвестицій міської ради - начальник управління стратегічного розвитку Максим Мартьянов.  

«У звітному періоді продовжувались роботи з очищення річки Південний Буг в межах Вінниці. Розроблено проектно-кошторисну документацію та проведено громадське обговорення з оцінки впливу на довкілля проекту «Очистка частини р. Південний Буг на території м. Вінниці Вінницького району Вінницької області». Продовжувались роботи по благоустрою та поліпшенню санітарного стану прибережних смуг р. Південний Буг, малих річок, струмків, ставків, включаючи русла та зони відпочинку. Проведено громадське обговорення проекту «Нове будівництво берегоукріплення з очисткою річки П'ятничанка», виготовлена проектно–кошторисна документація. Проведено поточний ремонт 286 криниць загального користування та капітальний ремонт 2 криниць», - розповів Максим Мартьянов

Також у місті минулого року приділяли увагу питанням розвитку міської мобільності. Громадський електричний транспорт – вдале та зручне рішення для розв’язання проблеми зменшення шкідливих викидів. Так, у минулому році було проведено реконструкцію та ремонт трамвайних колій, контактної мережі. На лінію вийшли чотири нові тролейбуси, які зібрали на базі Вінницької транспортної компанії.  Для того, щоб вінничани пересідали на екологічний транспорт – велосипед, минулого року у місті збудували 11 км велодоріжок та велосмуг, загалом протяжність їх становить 70 км. 

У 2019 році продовжували покращувати систему вивезення побутових відходів та впроваджувати нові технології. Минулого року у Вінниці встановили 2 підземні контейнери для роздільного збору сміття. Біля комплексів встановлено світильники та камери відеоспостереження, які працюють на сонячних батареях. На спеціальній інформаційній табличці подано роз’яснення щодо правил користування цими контейнерами. 

За рахунок коштів підприємств, установ та організацій, бюджетних коштів на території м. Вінниці висаджено майже 4 тисячі молодих дерев. 

Активно проводиться просвітницька робота, направлена на підвищення рівня екологічної свідомості. У квітні минулого року відбувся міський конкурс учнівських екологічних ініціатив, бюджет якого склав 300,0 тис. грн. За результатами конкурсу було впроваджено 4 великих та 5 малих проектів. Серед закладів загальної середньої освіти було проведено акцію «Зелена хвиля». Всього під час акції було висаджено близько 500 дерев та кущів на території шкіл.

З 25 по 27 вересня 2019 року  на базі Вінницького національного технічного університету було проведено «VІІ Всеукраїнський з’їзд екологів з міжнародною участю» за підтримки Вінницької міської ради. 

Під час засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради міський голова Сергій Моргунов зазначив: «Формування екологічної культури населення має бути основним пріоритетом. Ми маємо працювати над впровадження «зеленого транспорту» у місті. Всі служби і департаменти мають відповідально ставитись до питань екології і сталого енергетичного розвитку, щоб і надалі ми відповідали вимогам Європейської енергетичної відзнаки».




Переглядів: 3490
Поширень: 0

Останні новини