За минулі вихідні від ускладнень COVID-19 померло двоє вінничан

За вихідні у Вінниці значно зросла кількість хворих на COVID-19. Станом на 15 червня у Вінниці лабораторно підтверджено 831 випадків інфікування коронавірусом69 осіб наразі перебувають на стаціонарному лікуванні. У міській клінічній лікарні №1 знаходиться 48 осіб, в реанімаційному відділені перебувають вісім пацієнтів, у Вінницькій центральній районній лікарні – 2 хворих, та у Калинівській ЦРЛ – 7.

Окрім лабораторно підтверджених випадків, на лікуванні в міській клінічній лікарні №1 перебуває 13 вінничан з підозрою на COVID-19 та 12 з ймовірними випадками захворювання. Вони мають клінічно виражені симптоми COVID-19 та ПЛР негативні результати. За вихідні померло від COVID-19 ще двоє вінничан. Загальна кількість летальних випадків у місті – 13.

«Якщо дивитися подобову статистику, то за останні дві доби по Україні спостерігається суттєве збільшення захворювання на COVID-19. Вінницький регіон за два дні посів третє місце по нових випадках.  Збільшилася суттєво кількість осіб віком  30-50 років, які захворіли.  За вихідні померло двоє пацієнтів. На сьогоднішній день в реанімації перебуває вісім осіб, один із них на апараті штучної вентиляції легень, стан критичний», - повідомив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш

В п’ятницю, 12 червня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення, щодо посилення контролю за дотриманням протиепідеміологічних заходів .  

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Олег Парфілов зазначив, що жодних заборон не виносили. Разом з тим – посилюється контроль за дотриманням вінничанами протиепідеміологічних заходів. «В п’ятницю ми прийняли відповідне рішення комісії, і воно спрямоване на попередження розповсюдженні коронавірусу», - сказав Олег Парфілов.




Переглядів: 3676
Поширень: 3

Останні новини