1 та 2 вересня у Вінниці відбудеться другий фестиваль «Розвивайлик Фест»

Захід відбудеться 1 – 2 вересня у ТРЦ «Мегамолл» на арені (роллердром), де будуть присутні провідні центри позашкільного розвитку малечі. «Розвивайлик Фест» проходитиме під патронатом Андрія Поліщука, за сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА та депутатки Вінницької обласної Ради Людмили Станіславенко. Ініціаторами проведення фестивалю виступають Ольга Сольвар та Анна Станіславенко.

У рамках «Розвивайлик Фесту» на гостей чекатиме багато цікавих та неординарних локацій. Зокрема, арифметичне містечко «Соробан», в основі якого лежить унікальна методика усного рахунку на японських рахівницях абак, також діятиме містечко роботів. Під час прес-конференції директор Школи усного рахунку «Соробан» Олена Нікітчук поінформувала присутніх про особливості використання методики навчання у Школі усного рахунку «Соробан», де навчаються діти віком від 5 до 12 років. У свою чергу, Віктор Бойцов розповів про специфіку навчання у школі «Крута наука», учні якої пізнають навколишнє середовище шляхом проведення експериментів з хімії та фізики. Крім цього на фестивалі будуть представлені танцювальні та мовні школи, розвиваючі центри для малечі віком 2 – 3-х років.

За словами меценату фестивалю Людмили Станіславенко, проведення Фесту має важливе значення для громадськості, адже майстер-класи та заходи, які відбудуться у рамках фестивалю, стануть не лише цікавим дозвіллям для малечі, а й будуть корисними для батьків юних вінничан, які навчатимуться за стандартами Нової української школи.

Під час прес-конференції також обговорили особливості нових методик, передбачених стандартами Нової української школи. Так, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк зауважила, що цьогоріч з державного бюджету для Вінницької області спрямовано 45 млн. грн. для втілення вимог Нової української школи, а також 17 млн. грн. на підготовку вчителів перших класів за стандартами НУШ. У свою чергу, маркетолог напряму «Едельвейс Дидактика» приватного підприємства «Торговий дім Едельвейс і К» Юлія Немирівська розповіла про особливості  нових дидактичних матеріалів, які будуть продемонстровані під час фестивалю для дітей та дорослих.

Головний спеціаліст комітету з фізичної культури і спорту Вінницької міської ради Людмила Ільченко розповіла присутнім про особливості ознайомлення учасників заходу з окремими видами спорту, враховуючи проведення відповідних майстер-класів.

Варто підкреслити, що на фестивалі буде облаштована зона здоров'я. Під час прес-конференціїмаркетолог Сучасної лабораторії «Меділабс» Марина Білостоцька поінформувала про пакет «Знову до школи», який надає можливість школярам проходити 15 видів обстежень. Під час заходу «Лабораторія Меділабс» та офтальмологічний центр «Зорик» протягом двох днів, у рамках фестивалю, проводитимуть безкоштовне медичне обстеження дітей, включаючи УЗД та перевірку зору, а також отримання консультацій фахівців, зокрема, дитячого психолога. Крім цього, ТМ «Dentissimo» продемонструє стоматологічні основи та засоби гігієни. На фестивалі також відбудеться розіграш  пакету «Знову до школи» від «Меділабс».

Під час «Розвивайлика» юні відвідувачі зможуть відвідати зону краси, яка включатиме плетіння косичок, дитячий манікюр, аквагрим. Крім цього, буде презентовано нову колекцію шкільної форми від магазину «Антошка», а також виставку зошитів від ТМ «Поділля».

У зоні розваг проходитимуть майстер-класи від Творчої студії «Магік», лего-класи, конкурси та вікторини від студії свят «Алладін»: бульбашкове шоу та паперове паті. Допоки діти розважатимуться, батьки зможуть відпочити у Lounge-зоні, де можна буде придбати каву, тістечка від «Мегамоші». За словами організаторів, вхід на фестиваль вільний.

Крім цього, на відвідувачів заходу чекає чимало цікавих подарунків та розіграшів, одним з яких є тур «Бліц Будапешт та Відень» на двох від туристичного партнера фестивалю – агентства подорожей «Аміго Тревел».

За словами організаторів, особливістю цьогорічного фестивалю є міні-потяг, що курсуватиме містом та безкоштовно возитиме малечу до «Мегамоллу». Це подарунок для школярів міста з нагоди Дня знань від депутата обласної ради та очільниці благодійного Фонду Людмили Станіславенко.

Нагадаємо, що  «Розвивайлик Фест» проходить у Вінниці вже другий раз підряд. Минулої осені захід відвідали більше 4 тис. осіб. Участь взяли понад 20 шкіл. Організатори фестивалю обіцяють більш масштабне проведення заходу, адже майданчик арени «Мегамоллу» площею 1750 м.кв. дозволить вмістити значно більше відвідувачів.



Переглядів: 2823
Поширень: 0

Останні новини