Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня

Через зростання кількості хворих Кабінет Міністрів України подовжив дію карантинних обмежень до 31 липня 2020 року. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні в середу, 17 червня, шляхом внесення змін в низку актів Кабінету Міністрів, якими встановлені карантинні обмеження. 

Відкриваючи засідання Уряду, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зокрема зазначив, що за сім останніх днів на коронавірус в Україні захворіли 4853 людей, що є найбільшим показником за весь час пандемії в Україні. 

«Ослаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину і маємо такий результат. Коронавірус нікуди не зник і загрози від нього і для нашої медичної системи, і для української економіки, на жаль, не стали меншими. Я розумію, що люди втомилися від карантину в будь-якій формі, проте наразі немає більш ефективного засобу протистояти поширенню вірусу. Закликаю українців не розслаблятись і не відриватись від реальності!» -  підкреслив Денис Шмигаль.

Також очільник Уряду повідомив, що на сьогоднішньому засіданні буде розглянуто запропонований МОЗ оновлений підхід до адаптивного карантину, який передбачає можливість посилення карантину в певних окремих регіонах. Прем'єр наголосив, якщо цього вимагатиме ситуація, тоді будуть посилюватися карантинні заходи



Переглядів: 5254
Поширень: 2

Останні новини