Сергій Борзов: Медики не повинні працювати в таких умовах

Перше відділення екстреної медичної допомоги, яке знаходиться у Вінниці на вулиці Пугачова, на минулому тижні було в центрі уваги ЗМІ. Медики повідомили про неналежні умови роботи, про велику кількість захворілих на коронавірус і надіслали фото приміщення, де працюють.

Аби особисто пересвідчитись та розібратись у ситуації, що склалася,сьогодні, 22 червня, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов відвідав дане відділення ЕМД м.Вінниця.

Разом із заступником голови ОДА Наталею Заболотною та директором Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмилою Грабович Сергій Борзов оглянув приміщення поспілкувався з працівниками відділення ЕМД.

Те, що керівник області побачив на власні очі, його шокувало. Адже у приміщенні протікає дах, стіни та стелю обсів грибок, санвузли, кімнати для відпочинку працівників відділення  - у жахливому стані.

«Приміщення побудоване у 1977 році. З 1991 році у даному приміщенні розміщується перше відділення швидкої допомоги (ред. так раніше воно називалось). Протягом зазначеного часу проводились лише поточні ремонти,адже приміщення знаходиться в оренді і є комунальною власністю Вінницької міської ради. Зараз приміщення потребує капітального ремонту», - проінформував заступник директора КНП "Територіальне медичне об'єднання "Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної Ради" Анатолій  Пірникоза.

Як зазначила керівник профільного Департаменту Людмила Грабович, фахівці прораховували вартість даного капітального ремонту і виходить чимала сума. Та і кошти виділити на ремонт область не може, бо будівля на балансі міста.

За словами Людмили Грабович, найбільше за геолокацією підходить приміщення на вул. Генерала Арабея.

«Для цього відділення «екстренки» підходить приміщення на Арабея. Ми там були, минулого літа, дивились. Там триповерхове приміщення з цокольним поверхом, є гаражі. Ми пішли в комунальне майно міста, нам сказали, що його віддали ТОВ ЖЕО», - каже Людмила Грабович.

«Тоді ще не було пандемії коронавірусу. Зараз ситуація складна і ми бачимо, які виклики. Наші медики, страждають від цих умов. Нам потрібно виходити з того, що є. Якщо лікарі і керівник департаменту охорони здоров’я кажуть, що підходить будівля на Генерала Арабея, то будемо просити міську владу, щоб відреагувала позитивно. Адже зараз лікарі на першому плані. Вони повинні працювати в належних умовах», - сказав Сергій Борзов.

За словами завідувача  І-го відділення ЕМД Володимира Лисака, на дане відділення  найбільше навантаження по виїздах: «Тут розміщується 14 машин, працює 222 людини». Він також підтвердив, що 74 медики хворіють на коронавірус, з них 50 – на самоізоляції, 24 – на стаціонарному лікуванні.



Вулиці: ПУГАЧОВА


Переглядів: 3993
Поширень: 2

Останні новини