Супровідний лист: на що звернути увагу при складанні

Привернути увагу роботодавця до свого резюме - справа непроста. Український ринок праці характеризується значним перевищенням попиту над пропозицією.

Здобувачі знаходяться в постійній боротьбі між собою за кожну вакансію - тільки на сайті «Хед Хантер» можна знайти тисячі вакансій у всіх областях виробництва і сфери послуг. За оцінкою роботодавців на кожну вакансію в Україні приходить мінімум десять відгуків. Тому виділити своє резюме з десятків інших - основне завдання тих, хто шукає роботу. Зробити резюме більш конкурентоспроможним допоможе супровідний лист - ефективний інструмент у боротьбі за увагу HR-фахівців.

З чого складається супровідний лист

Скласти шаблонний супровідний лист - не таке мудре рішення, як здається деяким претендентам. Мета цієї програми - акцентувати увагу роботодавця на якостях потенційного співробітника, які підходять саме для цієї вакансії. Універсальна відповідь не допоможе виділити вашу анкету, а навпаки, може зіграти не на вашу користь.

Експерти HR-порталу hh.ua рекомендують при складанні супровідного листа використовувати таку структуру:

Персональне звернення. Більшість вакансій містять координати контактної особи. Почніть лист з фрази «Шановна Ірина Сергіївна!», І ваше резюме не залишиться без уваги. Якщо в реченні про роботу не вказані ПІБ співробітника, то в якості звернення можна використовувати «Шановні панове» або «HR-менеджеру»; Поясніть причини, які спонукали вас відгукнутися на вакансію. Ви можете написати, що дана компанія відома вам як один з лідерів ринку. Або вказати, що в цій фірмі працює хтось із ваших знайомих, від якого ви чули тільки позитивні відгуки. Або розповісти, що ви давно хочете працювати на аналогічній позиції. Мета цієї частини: дати зрозуміти роботодавцю, що ви зацікавлені в вакансії; Поясніть, чому компанія повинна вибрати саме вас. Відкиньте убік скромність і опишіть всі свої переваги. Не забудьте додати в цей абзац свої досягнення на попередніх роботах і додаткові навички; Вкажіть канали зв'язку з вами. У завершальній частині подякуйте потенційного роботодавця за прочитання листа і розкажіть, як з вами простіше контактувати - по телефону, поштою або за допомогою Skype. Закінчити краще виразом надії на подальшу співпрацю і стандартною фразою «З повагою, Іван Петров».


Переглядів: 4110
Поширень: 0

Останні новини