Обираємо пляшечку для годування: лайфаки для батьків

Пляшечка для годування – це перший посуд, з яким належить познайомитися малюкові. Під час грудного вигодовування вона використовується, коли мамі потрібно відлучитися у справах і малюка годують зцідженим молоком. При штучному вигодовуванні пляшечка є основним атрибутом, який забезпечує правильне приймання їжі. Сучасні виробники пропонують великий вибір такого посуду https://panama.ua/categorys/76338/.

Основні критерії

Часто молоді мами зазнають труднощів з підбором, адже їм необхідно вибрати для новонародженого якісний і безпечний продукт. Відомості, отримані з реклами, не можуть служити основною мотивацією, а відгуки батьків про різні моделі часто бувають суб'єктивними. Тому починаємо з трьох основних показників:

Місткість. Вона повинна відповідати віку малюка. Завдяки нанесенню шкали ви легко приготуєте необхідну порцію їжі й одночасно будете знати, скільки дитина дійсно з'їла. Варіанти обсягом 100-125 мл підходять для новонароджених, моделі понад 200 мл використовуються для каш і сумішей. На пакуванні часто надаються вікові рекомендації у вигляді спеціального маркування. Вік вказується в місцях, наприклад, 0 +, 3 +, 12+. Матеріали. Для виготовлення такого посуду використовуються переважно пластик і скло. Проаналізуємо переваги й недоліки кожного з них. Пластикові варіанти виконані з поліефірсульфона або поліпропілену. Вони відрізняються легкістю та міцністю, стійкі до дії окропу й механічних пошкоджень, зручні в похідних умовах, а також малюк зможе утримувати їх самостійно. Іноді можуть злегка міняти колір під впливом природних барвників, наприклад, при вживанні соку. Скляні моделі вже стали класикою. Відрізняються більш тривалим терміном використання. Такий посуд легко стерилізується, але молоко в ньому нагрівається довше. Основні недоліки – може розбитися при падінні та має більшу вагу, ніж пластиковий. Також можна зустріти комбіновані моделі з пропілену та силікону або повністю виконані з силікону. Другий варіант екологічний і добре переносить кип'ятіння, але дорослих зазвичай бентежить, що такі вироби дуже м'які. Форма. Стандартні моделі досить вузькі, а виконуються як зі скла так і з пластику. Важлива перевага – універсальність, адже в них можна подавати молоко, сік, кашу, суп. Варіанти особливої ​​форми виконані тільки з пластика. Широке горлечко сприяє зручному та швидкому наповненню, а також спрощує догляд. Фігурні з отвором посередині моделі можуть мати різні форми – від подовжених до округлих. Такі пляшечки однорічна дитина зможе з легкістю утримувати. Часто застосовуються як своєрідний тренажер, коли малюк вчитися пити самостійно. Найпростіший варіант, який перешкоджає появі кольок має вигнуту форму, але цього не завжди буває достатньо – бульбашки все одно проникають в шлунково-кишковий тракт. Тому, важливою перевагою буде наявність спеціального клапана, який розташовується внизу виробу (необхідно повертати дно), або наявність спеціального клапана.

Різні цінові категорії

Залежно від вартості пропоновану продукцію можна розділити на три основні сегменти. Бюджетний варіант виконаний з матового поліпропілену, має циліндричну форму, мінімальну місткість. Добре вимити такий посуд без застосування спеціального мийного засобу не вдасться – буде залишатися тонка жирна плівка. Середня категорія досить різноманітна. Зазвичай це вироби з широкою шийкою, доповнені герметичними, захисними кришками, які не дозволяють вмісту проливатися при транспортуванні.

Варіанти з топового сегмента виконані зі скла, силікону, поліефірсульфона. Для такої продукції характерна наявність антиколікової системи, а також часто присутній індикатор тепла, який зміною кольору сигналізує, що їжа занадто гаряча. Вироби зі скла можуть бути поміщені в спеціальний силіконовий чохол, який виключає ковзання, та небезпеку травмування осколками, якщо пляшка розбилася.

Соска: важливі параметри

Ще один важливий елемент – соска. При її підборі враховуємо кілька факторів:

Потік. Швидкість і обсяг подачі їжі регулюється кількістю отворів. Якщо на пляшці є вікове маркування й соска входить в комплект, вам не доведеться замислюватися про цей параметр. Але аксесуар доводиться досить часто міняти. Проведіть простий тест з використання пляшечки, що заповнена молоком. Якщо краплі падають ритмічно, аксесуар в задовільному стані, але коли рідина тече тонкою цівкою – терміново потрібна заміна. Матеріал. Латекс є бюджетним варіантом. Цей м'який, піддатливий матеріал, добре підходить беззубим малюкам. Основний недолік – низький рівень міцності. При нагріванні плавиться, а при низьких температурах може тріскатися, інколи викликає алергічні реакції. Силікон вартує дорожче, відрізняється більш високою міцністю та служить довше, але може негативно вплинути на прорізування зубів. Форма. Звичайна (кругла) призначена для самих маленьких і підходить для грудного та штучного вигодовування. Анатомічна сприяє правильному розвитку піднебіння і нижньої щелепи.

Переглядів: 4249
Поширень: 1

Останні новини