Ваша автоцивілка вже в «Дії»

Ваша автоцивілка вже в «Дії»

З початку 2020 року українські автовласники змогли оцінити перевагу інноваційного додатку «Дія». Тепер документи можна залишити вдома, їх електронна версія прекрасно вмістилася в смартфоні.

Незважаючи на сучасний підхід до документообігу, багатьох автомобілістів засмутив той факт, що придбати ОСЦПВ на https://autobooking.com/ua-ua/insurances/osago в електронному вигляді можна, а завантажити в додаток ні. У травні ситуація змінилася. Автоцивілка потрапила в «Дію».

Всі документи автомобіліста в одному додатку

Як часто з вами відбувалася неприємна ситуація, коли на півдорозі до роботи згадуєш, що залишив удома права, техпаспорт і страховку? Доводилося повертатися за документами, сподіваючись, що ніхто не дізнається про цей неприємний промах. Погодьтеся, телефон залишається вдома з меншою ймовірність. Він завжди під рукою, а в ньому і додаток «Дія», де зібрані воєдино права, техпаспорт і страховка.

Зручний онлайн-сервіс доступний для скачування в AppStore і GooglePlay. З перших днів його існування завантажити права автомобіліста і техпаспорт вашого транспортного засобу не склало особливих труднощів. Вже понад 300 тисяч українців оцінили зручність додатку, а ті, хто оновили його до версії 1.7.2 можуть побачити статус своєї автоцивілки.

ОСАГО - один з обов'язкових документів водія

Варто нагадати, що за Законом України «Про ОСЦПВ», кожен власник наземного транспортного засобу повинен мати діючий поліс страхування. ОСЦПВ страхує цивільну відповідальність і дозволяє уникнути серйозних фінансових витрат на випадок ДТП. Залежно від ситуації, автомобілісту без автоцивілки співробітник поліції може виписати штраф:

425 грн., якщо страховий поліс є, але водій не може його пред'явити; 850 грн., якщо автоцивілка прострочена; 850 грн., якщо обов'язкова страховка не оформлена.

Як автоцивілка потрапляє в «Дію»

Ви віддаєте перевагу оформляти паперовий договір ОСЦПВ або замовляти автоцивілку на сайті-зібранні, де великий вибір страхових компаній і вигідні ціни? Кожен з цих полісів підходить для перевірки співробітників поліції. З тією лише різницею, що для вступу в дію «бланкового» договору потрібно кілька днів, а е-поліс готовий до роботи відразу після покупки. Електронний договір приходить на e-mail і його не потрібно роздруковувати, що зручно і швидко.

Традиційно перевірка ОСЦПВ поліцією здійснюється через онлайн-базу МТСБУ за унікальним кодом. В додатку «Дія» наявність діючої автостраховки відображається рожевим рядком, що рухається  з написом - «Страховий поліс дійсний». Коли дія ОСЦПВ закінчиться, рядок стане жовтим, а напис зміниться на - «Страховий поліс недійсний».

Завдяки додатку «Дія», ви можете легко відстежити, коли  дія вашої страховки закінчиться і швидко замовити нову, або продовжити договір.


Переглядів: 3068
Поширень: 0

Останні новини