24 мільйони гривень виділено на муніципальні доплати жителям міста у рамках програми «Вінничани важливі»

26 червня депутати міської ради прийняли низку рішень щодо реалізації антикризової програми «Вінничани важливі», ініційованої міським головою Сергієм Моргуновим. Так, 24 млн грн з бюджету громади буде спрямовано на виплату муніципальних доплат для вінничан. Ще майже 19 млн грн – для створення стратегічного резерву для сфери охорони здоров’я на 3 місяці по засобах захисту, медикаментах, дезінфікуючих засобах. Також виділено додаткові кошти на виплату муніципальної надбавки за червень медикам, які надають допомогу хворим на коронавірус. 

Сьогоднішні рішення стосуються різних блоків програми «Вінничани важливі».  Щодо соціального захисту, то 24 млн грн буде спрямовано на виплату муніципальних доплат для вінничан. Це допомога для тих мешканців громади, які потребують зараз найбільше уваги, адже мають пенсію чи іншу державну виплату, меншу за 2100 грн.

«На сьогоднішній день департамент соціальної політики вже обдзвонив майже 12 тисяч людей, які мають право на цю допомогу. Вже було прийнято документи у близько 9000 вінничан. І ми продовжуємо цю роботу. Можу повідомити всім, що доплату отримають всі, хто має на це право. Той, хто в червні вже написав заяву –почне отримувати доплати з липня. Хто в липні напише заяву –  в серпні отримає виплати за два місяці: за липень і серпень. Ніхто не буде поза увагою», – каже Сергій Моргунов.

Щодо сфери охорони здоров’я, то прийнято рішення щодо  виділення майже 19 млн грн з міського бюджету – це кошти, необхідні для створення стратегічного резерву на 3 місяці по засобах захисту, медикаментах, дезінфікуючих засобах. Це є наступним етапом з підготовки до другої хвилі пандемії коронавірусу, яка очікується восени. Для формування цього резерву передбачено забезпечити для міських закладів охорони здоров’я  близько 14 тис. костюмів біозахисту, 10 тис. ізоляційних халатів, 21 тис. респіраторів, 65 тис. медичних масок, 98 тис. рукавичок, 26 тис. бахіл, 14 тис. л деззасобів.

«Також ми передбачаємо за червень місяць муніципальну надбавку для 708 медичних працівників, яку ми розпочали виплачувати ще з березня 2020 року. В червні її отримає 196 лікарів, 317 медичних сестер, 195 медичного персоналу», – зазначив міський голова.

Для реалізації економічного блоку антикризової програми «Вінничани важливі» передбачені кошти на підтримку підприємців. А саме закладається 3,8 млн грн для часткової компенсації роботодавцям витрат на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця. За кожного нового працівника підприємець отримуватиме 1039 грн за умови, якщо він не скорочує при цьому колектив. 




Переглядів: 4155
Поширень: 0

Останні новини