У Вінниці оприлюднили результати підрахунку велосипедистів

Їх результати у вигляді інфографіки розмістив на своїй сторінці керівник розвитку велоінфраструктури  Андрій Сорокін. 

Вінницька міська рада спільно з ГО Вінниця Мобільна проводили перший підрахунок велосипедистів у Вінниці. Підрахунок проводили за методологією U-Cycle які проводять його в Києві з 2014 року. "Ми свідомо не проводили підрахунок під час жорсткого карантину: це перший підрахунок у Вінниці, це своєрідна точка відліку - і дуже хочеться щоб вона була коректною", - написав Андрій Сорокін.

Він також розповів, що підрахунок велосипедистів проводився два дні: двічі у будній день (зранку та ввечорі) та у вихідний день. Це дозволило коректно дослідити потоки велосипедистів.  Рахували велолюбителів як за допомогою волонтерів, так і за записами камер Ситуаційного центру.

У Вінниці оприлюднили результати підрахунку велосипедистів

!Стисло про найважливіши на нашу думку маркери

  • нажаль, ми бачимо низький показник користування велосипедами жінками (в сер.15%), що явно вказує про недостатню безпеку та комфорт пересування для прекрасної половини людства навіть велодоріжками, адже жінки як ніхто інший реагують на ці показники якості інфраструктури.
  • з грубими порушеннями ПДР, а саме рух в протилежному напрямку ситуація втішна, але в той же час величезна кількість велосипедистів перетинають пішоходні переходи (без розмітки "велопереїзд") не спішуючись, що є дуже небезпечно. При цьому, зважаючи на щільність велотрафіку, деякі ділянки (як от пішохідний перехід до центр. парку) потребують нанесення розмітки "велопереїзд", адже це з'єднання двох популярних веломаршрутів, та в'їзду в центральний парк, який користується шаленою популярністю серед вело, як короткий шлях до центру міста.
  • статистика користування прокатом Некстбайк: в досліджувані проміжки часу не показала гарного результату (в сер.1,5%), але то скоріш не співпадіння час/місце) адже кількість оренд за минулий сезон сягнула понад 26000.
  • щодо іншої міської мобільності, то електросамокати (сігвеї, гіроборди) поки не сягнули піку популярності в нашому місті, але тенденція на їх збільшення присутня))) Можливо дякуючи хлопцям з Leet Ride користувачів самокатів у місті невдовзі побільшає, але то вже зовсім інша історія)

У Вінниці оприлюднили результати підрахунку велосипедистів

У нас в планах проводити подібне дослідження 2 рази на рік, щоб адекватно оцінити вплив сезоних факторів на статистику користування велосипедів і яким чином ці показники можна збільшити.

Велике Дякую всім волонтерам, які відповідально поставились до процесу проведення підрахунку і щира подяка Ситуаційний центр м. Вінниця за наданні відеоматеріли.

Тож далі буде", - підсумував Андрій Сорокін.

Інфографіка зі сторінки Андрія Сорокіна у мережі Фейсбук



Переглядів: 3263
Поширень: 0