На капремонт приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2 виділили мільйон гривень

Інклюзивно-ресурсний центр №2 для дітей з особливими освітніми потребами працює у Вінниці з вересня 2019 року.  Наразі він знаходиться на базі спеціальної загальноосвітньої школи I-II ступенів. Для закладу виділено окреме приміщення за адресою: вулиця Замстянська,51, проте воно потребує капітального ремонту. Для цих потреб міська рада виділила мільйон гривень, – таке рішення прийняли депутати міської ради під час сесії, яка відбулась 26 червня.

Активно займатись інклюзією у Вінниці розпочали з 2007 року. З того часу у місті постійно працюють над створенням належних умов щодо надання послуг дітям з особливими освітніми потребами та підвищення їхньої соціальної адаптації. 

«Два роки тому у Вінниці було створено КУ «Інклюзивно-ресурсний центр №1 ВМР» по вулиці Келецькій, 59. Наразі спеціалісти ІРЦ 2 працюють на базі спеціальної загальноосвітньої школи I-II ступенів з дошкільним відділенням ВМР. Для зручності відвідувачів центру, що проживають у лівобережній частині нашого міста, для роботи  закладу виділено будівлю за адресою Замостянська,51. Але це приміщення потребує капітального ремонту з заміною мереж, вікон, влаштуванням перестінок, внутрішнє опорядження тощо», – каже директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

У комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр №2», за аналогією  першого ІРЦ, проводитимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей (2-18 років) з особливими освітніми потребами. За її результатами, кожній дитині у закладі освіти розроблятимуть індивідуальні програми розвитку, в яких буде передбачено кількість корекційно-розвиткових занять. У центрі надаватимуть психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються у закладах дошкільної, загальної середньої та професійної освіти.

Також відбуватимуться консультації для педагогічних працівників навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання, а також для батьків дітей з особливими потребами. З цією метою проводитимуть конференції, семінари, тренінги, майстер-класи тощо.




Переглядів: 2882
Поширень: 0

Останні новини