У Вінниці поновилися шахові змагання «вживу»

Чемпіонат Вінницької міської шахової федерації відкрив серію змагань «вживу», що поновилися після тримісячної перерви. Турнір пройшов у МДЮСШ № 6 і зібрав 22 спортсмени.

Зазвичай гравців на вінницьких змаганнях в кілька разів більше, але зараз багато сильних шахістів вирішили пропустити чемпіонат через пандемію коронавірусу. Хоча організатори добре підготувалися, були виконані необхідні карантинні обмеження. Серед іншого, спортсмени сиділи не на сусідніх столиках, як зазвичай, а через певну відстань. Це було нескладно організувати, оскільки грали у великому залі.

Стартували не лише представники Вінниці, але й Жмеринки та Немирівського району, оскільки змагання мали відкритий характер. Підсумки турніру виявилися дещо несподіваними. Чемпіоном став ветеран шахів, гравець першого розряду Володимир Шпіркін, який набрав в 9 турах за швейцарською системою 7,5 очок. Раніше він перемагав лише у ветеранських змаганнях. Також до першої призової трійки увійшли майстер спорту України Артур Роєнко (7 очок) і юний першорозрядник Михайло Жуковський (6,5 очок). Серед жінок тріо медалістів склали Вікторія Черепанова, юна Катерина Скакун і ветеран шахів Анна Слюсаревська. Кращі спортсмени отримали грамоти і медалі, а чемпіони – ще й красиві Кубки.



Переглядів: 2573
Поширень: 0

Останні новини