Як пригнати авто з Польщі в 2020-му

Автомобілі активно використовуються в побуті і для роботи. Якість машин в Україні змушує бажати кращого та й вартість авто не зовсім доступна. Тому багато жителів нашої країни обирають інший варіант – пригон авто з Польщі.

Вирішили самостійно знайти та придбати машину? Розпочати її пошуки можна й після перетину кордону, та куди зручніше буде скористатись інтернет-ресурсами, наприклад, зайти на портал Allegro. В такому випадку знання польської мови не є обов’язковим, адже Гугл-перекладач завжди під рукою. Більшість сайтів пропонують зручні фільтри. Завдяки ним кожен легко виділить бажану ціну та марку, пробіг чи інші важливі параметри. Розраховуватися за авто доведеться в злотих, та іноді продавець ладен згодитись і на євро.

Не звертайте уваги на об’яви без фото. Вони розцінюються як спроба приховати особливості та дефекти авто.

Деякі співвітчизники вибирають машини на автобазарах. Знайти їх можна в кожному великому місті. Найбільші серед них – Сломчинський та Щецінський. Проте, не на кожному автобазарі продають необхідні вам автівки, тому слід обирати цей варіант лише в крайньому випадку.

В пошуках більш детальної інформації

Перш ніж спакувати валізу та вирушити до Польщі, бажано поспілкуватись з власником машини. В процесі розмови варто поцікавитись:

пробігом; датою техогляду; терміном експлуатації (скільки років авто перебуває у конкретної людини);

а також з’ясувати з ким маєте справу – з реальним власником чи з перекупником. Одразу озвучте ціль дзвінка. Якщо людина поцікавиться яке саме авто бажаєте придбати, то вона купила транспортний засіб для перепродажу. Краще мати справу з безпосереднім власником. Так ви швидше та легше зможете зібрати необхідні документи і купите авто за більш низькою ціною.

Щоб перетнути кордон необхідно підготувати біометричний паспорт. Не завадить також забронювати кімнату в хостелі, якщо плануєте провести в країні декілька днів.

Огляд автотранспорту

При зустрічі оцініть відразу вигляд власника машини. Він дасть уявлення про стан авто. Домовляйтесь про зустріч серед дня, адже при поганому освітленні дефекти може не помітити навіть професіонал. Авто має стояти в зручному для огляду місці, щоб потенційний покупець мав змогу рухатись навколо нього.

Особливу увагу приділіть кузову. Під шаром пилу часто ховають тріщини, подряпини та інші дефекти, а каністра з маслом в багажнику свідчить про знос двигуна. Протестуйте машину, нехай її власник влаштує для вас тест-драйв, а краще замовте додатково ще й техогляд. Важливо самостійно обрати сервісний центр, щоб знизити ризик шахрайства. Лише після ретельного огляду автомобіля варто перейти до оформлення договору. Його заповнює продавець, який має вказати всю необхідну інформацію про автівку.

Перетин кордону

Щоб повернутися з машиною додому, слід мати на руках її техпаспорт, страховку та договір купівлі-продажу. Варто також придбати транзитні номери. Впевніться, що в автомобілі є вогнегасник, аптечка та знак аварійної зупинки. При їх відсутності вам загрожує штраф.

Пригон авто з Польщі користується шаленою популярністю. Чому? Вітчизняні авто не відрізняються високою якістю, а іномарки мають часто зовсім не демократичну ціну. В таких умовах краще купувати транспортний засіб за кордоном. Польща стане оптимальним варіантом. Є декілька причин:

низька вартість (машина, що експлуатувалась декілька років в Польщі буде коштувати в рази дешевше від нового вітчизняного автомобіля); вдале розташування (швидка доставка); незначний знос авто (гарний стан).

Кожен, хто бодай раз спробував пригнати авто із Польщі, зміг на власному досвіді впевнитись, що це зовсім не проста справа. Як не помилитися з вибором постачальника? Де знайти авто за більш низькою ціною? Які документи необхідно оформити і як розмитнити? Компанія Smart Style має великий досвід і володіє необхідною інформацією. Ми доставимо авто швидко і звільнимо вас від паперової тяганини.


Переглядів: 38189
Поширень: 19

Останні новини