У Вінниці представники інститутів громадянського суспільства презентували конкурсній комісії соціально-культурні проекти

Сьогодні, 16 липня, відбулося онлайн засідання конкурсної комісії з соціально-культурних проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства. Цього року на конкурс ІГС подані 16 заявок. В бюджеті Вінницької міської ОТГ для підтримки розвитку ініціатив ІГС  передбачено 1 млн грн. Визначений розмір фінансової підтримки на реалізацію соціально-культурних проектів: мінімальний – 25,0 тис. грн та максимальний – 100,0 тис. грн. 

З першого червня по перше липня представники громадських організацій могли подати свої проекти, щоб отримати грант з бюджету Вінницької ОТГ. З усіма деталями конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Розпочинаючи з 2012 року, Вінницька міська рада щороку проводить зазначений конкурс. У рамках Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030 визначено ряд комплексних заходів для співпраці та підтримки громадянського суспільства. Одним із таких заходів є конкурс соціально-культурних проектів для вінницьких громадських об’єднань. Міська влада навіть в умовах сьогодення вирішила підтримати інститути громадянського суспільства та надати традиційну фінансову підтримку на реалізацію проектів. 

«За 9 років громадськими організаціями за підтримки міської влади реалізовано біля 100 проектів. На підтримку інститутів громадянського суспільства передбачено 1 млн грн.  Цього року на конкурс подано 16 заявок від 12 громадських організацій. Члени комісії попередньо були ознайомлені з проектами, сьогодні ми зможемо поспілкуватися з представниками ІГС - ініціаторами проектів й оцінити їх», - зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний

За словами Андрія Очеретного, інститути громадянського суспільства, які здобудуть перемогу в  конкурсі, будуть оголошені на початку серпня. 

З усіма проектними пропозиціями можна ознайомитися за посиланням.


Теги: проекти


Переглядів: 2160
Поширень: 0

Останні новини