Сергій Моргунов про петицію щодо реставрації будівлі міської ради: «Потрібно на умовах конкурсу послухати різні пропозиції»

7 серпня у Вінниці була зареєстрована петиція з щодо реставрації фасаду Вінницької міської ради, яка набрала 372 голоси із 350 необхідних, щоб петицію взяли до розгляду. Автор петиції Олександр Яновський зазначив, що «…дуже прикро, що в центрі нашого міста, стоїть сіре ДЕЩО. Окрім вікон, в будинку міської ради взагалі нічого не змінилось. Навіть гірлянди з 90 років особливо не змінились. Отже я хочу запропонувати, щоб якимось чином, вирішили питання з приводу набуття Вінницької міської ради належного стану».

30 серпня Олександру Яновському виконкомом міської ради було надано відповідь, що  у 2017 році Вінницькою філією Державного підприємства «НДІпроектреконструкція» було виконано технічне заключення щодо стану будівельних конструкцій об’єкта. «Наразі визначено виконавця проектно-кошторисної документації реконструкції фасаду адміністративної будівлі по вул. Соборній, 59 - вищезазначену Вінницьку філію ДП «НДІпроектреконструкція». Остаточне рішення стосовно екстер’єру будівлі міської ради на цей час не прийнято та буде узгоджуватися додатково. Дякуємо Вам за активну громадську позицію», - зазначено у відповіді.

А мер міста Сергій Моргунов під час виїзної наради 29 серпня на запитання журналістів щодо цієї петиції, розповів своє бачення щодо реконструкції будівлі. На його думку, варто оголосити відкритий конкурс проектів серед архітекторів, зауваживши, що питання потребує комплексного вирішення, адже окрім технічних питань реконструкції фасаду приміщення, також потрібно враховувати архітектурні особливості. Будівля міської ради була збудована на початку 1970-х рр., тому осучаснення необхідне.

«Я бачив цю петицію, і знаю, що вона була досить швидко підписана людьми. І розумію, що є певна потреба. Але питання якості, зовнішнього вигляду і терміну виконання – це досить важливі чинники, які ми повинні уважно враховувати. Думаю, що саме через конкурсну процедуру ми маємо знайти оптимальний варіант. А тоді уже будемо приймати рішення щодо можливості реконструкції даної будівлі.  Це має бути недорогий проект, вносилися уже певні пропозиції, але я думаю, що досить важливо в даному випадку знайти таку модель, щоб якість, зовнішній вигляд та ціна - були адекватними.  Тож вважаю, що нам потрібно на умовах конкурсу ідей послухати різні пропозиції, і не тільки вінничан, - так, як ми зараз працюємо, наприклад, по площі Стуса, або ж проспекту Коцюбинського з точки зору його змін і реконструкції», - розповів Сергій Моргунов.




Переглядів: 3077
Поширень: 0

Останні новини