Може втратити зір та ногу: онук просить про допомогу у зборі коштів на лікування дідуся, який постраждав в ДТП

Пенсіонер, якого місяць тому на Вишеньці збила вантажівка, ризикує втратити зір та ногу.

«25 червня 2020 року о 10.21 життя мого діда, 77-річного ветерана пожежної охорони Миколи Харченка розділилось на «до аварії» і «після аварії». Власне, як і у нашої родини», - про це написав на своїй фейсбук-сторінці Директор «Центру історії Вінниці» Олександр Федоришен.

Дідусь Олександра Микола потребує вартісного лікування. Тож онук просить усіх небайдужих про допомогу у зборі коштів.

Майже місяць тому біля його будинку сталось ДТП: на літнього чоловіка заднім ходом наїхала вантажівка. Через аварію дідусь і досі знаходиться в лікарні та ризикує залишитись без ноги.

«Дід досі перебуває на стаціонарному лікуванні у відділенні політравми Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги. Окрім численних синців, забоїв рук і грудної клітки, найбільше ушкоджені ноги: складний перелом гомілкової кістки на лівій нозі, відкрита рана розміром з чоловічу долоню – на правій», - йдеться в пості.

Олександр розповів, що процес одужання ускладнює ще й цукровий діабет, – «сувенір», який залишився після ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

«Через високий рівень цукру та інтенсивне медикаментозне лікування минулого тижня у нього суттєво погіршився зір. Рана на нозі дуже погано гоїться та містить некротичні тканини, також суттєво шкодить здоров’ю літньої людини щоденний систематичний приймання знеболювального. Микола Максимович втратив можливість самостійно пересуватись: при найкращих прогнозах ходити на милицях він зможе наприкінці цього року», - пояснює Олександр.

Орієнтовна сума лікування, яке допоможе дідусеві одужати та звестись на ноги, 130 000 грн.

Попереду в Миколи Максимовича така перспектива:

операція по пересадці шкіри (попередня оцінка: 1 500 у.о.) та подальший порятунок ноги від ампутації; реабілітація перелому гомілкової кістки (найкращий варіант у Вінниці – медичний центр «Spinex», де сума стаціонарного перебування починається від 1 550 грн за добу) та можливе оперативне втручання; спроба хоча б часткового відновлення зору.

«Мушу відверто визнати, що сімейні резерви для якісного лікування та реабілітації мого діда вичерпані. Ніколи не думав, що справа дійде до збору коштів, але «маємо те, що маємо», - зазначив Олександр Федоришен.

Номер карки ПриватБанку: 5168 7554 2786 1840 (Федоришен Олександр Юрійович)

Олександр розповів, що винуватець лиха хотів допомогти грішми, щоправда, при умові: «не доводити все до суду». Коли ж почув суму лікування та реабілітації літнього чоловіка, якого він збив, вирішив ці кошти витратити на адвоката. Онук буде вдячний за будь-яку фінансову допомогу та гарантує звіт за кожну витрачену копійку.




Переглядів: 2679
Поширень: 1

Останні новини