Військові ігри для «гармонівців»: вінницька молодь зіграла у квест

Цілили з рушниці в повітряні кульки, балансували пляшкою з водою, шукали «законсервований» скарб. Центр соціально-психологічної реабілітації молоді з інвалідністю імені Раїси Панасюк спільно з військовими влаштували квест.

Для змагань обрали зелену територію колишнього дитячого санаторію ім. Коцюбинського, що на кінцевій Старого Міста.

«Наша військова частина була співорганізатором. «Гармонія» запропонувала нам, щоб ми допомогли влаштувати їм квест, схожий на військовий. Щоб ми змогли показати якусь іншу соціальну роль для людей з інвалідністю. Вийшла гарна ідея зробити, як тимбілдінг: усі завдання були направлені на згуртованість. В командах було по 2 гравці. Для учасників підготували 10 точок, де на них чекали різноманітні завдання: наприклад одному зав’язували очі, а інший допомагав йому потрапити та вийти з лабіринту, тир, локація життєзабезпечення, мінне поле та метання гранати, — розповідає військовий та співорганізатор квесту Юрій Березовський, — Вони є в житті команда, а ми зробили з них ще кращу команду. Наша основна ціль була дати їм спробувати себе в тій ролі, яку вони повсякденному житті досі собі не могли дозволити, наприклад, військового, розмінувальника, виживальника в складних екстремальних умовах, коли в тебе є лише ніж і магнієвий стрижень і треба розпалити вогнище. Ця точка була цікавою. Вони навіть не знали, що так можна».

Звідки стартують – визначали за допомогою жеребкування.

Кожна з 11 команд отримала карту. На ній – позначені точки. На локаціях гравців зустрів інструктор, який слідкував за дотриманням правил та засікав час на виконання завдання.

«Територія санаторію дещо складна, тут горбиста поверхня, трава, однак, на мою думку це лише додає запалу долати труднощі, досягати вершин», - каже співорганізаторка квесту Людмила Нецкіна.

Усі 10 команд – це підопічні та працівники центру.

«Хтось має скерувати, хтось має виїхати, хтось має стрільнути, але вони мають вияснити та домовитись хто в команді в чому сильніший, але працювали разом люди з інвалідністю не можуть бути осторонь, тому що зараз в країні такі події, що підійматися рівень стресу і багато людей думає: я безпорадний. Такі квести відкривають нове дихання і нові можливості й вони відчувають себе корисними», - каже директорка центру Олена Чорнобровенко.

«Наша команда «Ракета», бо ми дуже швидкі», — розповідає учасниця квесту Оксана.

Реабілітолог центру Оксана Пономаренко центру змагалась в парі з Пашею Осипенком, в якого ДЦП. Попри те, що хлопець на візку, команді вдалось обігнати чимало суперників та влучно зробити кілька вистрілів з рушниці.

«Швиденько пройшли всі локації. В нас вийшло пройти дощечки, Паха двічі поцілив в страйкбол, в нас є своє секрети, є свої хитрощі й стратегія до перемоги», - додає Оксана.

Усі гравці отримали солодкі призи та грамоти. По завершенню квесту – розпалили вогнище та приготували командну вечерю.



Переглядів: 3327
Поширень: 0

Останні новини