У цьому році 742 учасники бойових дій отримали безкоштовні послуги у діагностичному центрі

КП «Міський лікувально-діагностичний центр» здійснює медичне безкоштовне обслуговування інвалідів війни, учасників бойових дій, в тому числі учасників АТО/ООС. Також 50% знижки мають вінничани, які отримують субсидію. Загалом з початку цього року пільговим обстеженням у медичному закладі скористалося 6785 вінничан.

Пацієнти, які мають право на пільгу, за направленням лікарів можуть безкоштовно отримати консультації лікарів-спеціалістів (кардіолога, невролога, хірурга, травматолога, офтальмолога, отоларинголога та інших) та діагностичні послуги (спіральна комп’ютерна томографія, рентгенологічні дослідження, ендоскопічні обстеження внутрішніх органів, ультразвукові дослідження та всі види лабораторних та бактеріологічних досліджень). 

Для пільгового отримання послуги учасник АТО/ООС має бути зареєстрованим в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, департаменту соціальної політики Вінницької міської ради.

Безкоштовно усі медичні послуги також можуть отримати особи з інвалідністю внаслідок  війни, учасники бойових дій, члени сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій в Афганістані в період з квітня 1978 року по грудень 1989 року та вдови Почесних громадян Вінниці. Варто зазначити, що пільги не  поширюються на членів сім’ї пільговика. 

Також 50% знижки на послуги у Муніципальному діагностичному центрі  мають вінничани, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а також ті, хто отримує допомогу малозабезпеченим сім’ям та  внутрішньо переміщеними особами. 

«З початку цього року 6 785 вінничан  отримали 15 365 медичних послуг в діагностичному центрі за пільговими тарифами. З них 742 пільговика, що мають 100% пільгу. Вони отримали 2477 послуг», - повідомила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова

З детальною інформаціє про перелік послуг та підготовку до дослідження можна ознайоомитися на сайті центру.

Довідка: 

Для отримання  медичних послуг за пільговими тарифами або безкоштовно житель, який бажає ними скористатися, особисто звертається до діагностичного центру подає такі документи:

Документ, який посвідчує особу; Посвідчення (довідку) пільговика (у разі звернення особи, що користується  пільгою); Довідку про отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (у разі звернення отримувача державної соціальної допомоги малозабезпеченим) або довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Медичне направлення за формою, вcтановленою законодавством України.



Переглядів: 2767
Поширень: 0

Останні новини