С. Моргунов розповів, чи будуть встановлювати відеокамери автофіксації ПДР на інших вулицях

У Вінниці тестується комплекс автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху «Vega Smart Speed». Він був встановлений минулого тижня на Київському мості. По результатах тестування через місяць буде видно статистику порушень і ефективність встановлення таких комплексів. Про це розповів сьогодні міський голова Сергій Моргунов під час онлайн-брифінгу.

Комплекс автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху «Vega Smart Speed», який встановили на Київському мосту, Вінниці надало товариство «КЛАНСІСТЕМС». «Ми не купували цей комплекс. Це тестовий варіант. Протягом місяця ця камера буде фіксувати всі правопорушення, і ми будемо визначатися щодо доцільності їх встановлення та в яких місцях. Ми паралельно працюємо ще з однією українсько-турецькою компанією, яка також встановить не менше двох камер в інших частинах міста Вінниці. Я переконаний, що дисципліна водіїв, в тому числі з дотримання швидкості руху на дорогах – це безпека всіх громадян», – каже Сергій Моргунов.

Пристрій сертифікований і отримав позитивний експертний висновок Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.  Але для того, щоб його розміщувати на постійній основі, комплекс має пройти ще апробацію в поліції.

«Ми будемо моніторити, наскільки система якісно працює, чи фіксує правопорушення згідно з тими стандартами та вимогами, які є в законодавстві. По результатах роботи комплексу будемо визначатися, чи доцільно такі системи встановлювати на інших вулицях. Вони достатньо дороговартісні, тому ми маємо прийняти виважене рішення, в тому числі і щодо місць їхнього встановлення», – зазначив міський голова. 

Щодо безпеки у місті, то наразі до Муніципального ситуаційного центру підключено понад 800 камер.  З моменту початку його роботи виявлено 32 944 факти правопорушень. У тому числі щодо забезпечення безпеки дорожнього руху – 19384; ДТП з потерпілими – 222; ДТП без потерпілих – 1616; порушення публічного порядку – 2010. 

Мер також відповів на питання журналістів про створення у місті електричних зарядних станцій, адже вінничани все більше користуються малим електротранспортом (скутери, велосипеди, самокати тощо). 

«Ми дійсно бачимо зростання кількості вінничан, які користуються електричними самокатами, велосипедами та електроскутерами. Це гарна тенденція. Але тут треба пам’ятати, що, по великому рахунку, на законодавчому рівні у нас немає правил пересування на самокатах і взагалі на електрозасобах. Вони не затверджені жодним документом. Разом з тим ми продовжуємо розвивати інфраструктуру, розширювати мережу велодоріжок, якими можуть користуватись й власники самокатів. Якщо говорити про зарядні підстанції, то ми досліджували це питання. Більшості людей такі засоби заряджають вдома, тому що для цього потрібний час. І мало хто залишить на вулиці на зарядній станції свій самокат, адже може бути загроза його викрадення або пошкодження. Власники самокатів можуть, в принципі, користуватися тими зарядними станціями якими користуються автомобілісти, а в місті таких станцій близько 50», – зазначив Сергій Моргунов.




Переглядів: 3241
Поширень: 1

Останні новини