Цього року на Вінниччині 12 випускників склали ЗНО на 200 балів

Це вдвічі більше, ніж у минулому році. Про це "Місту над Бугом" розповіла заступниця директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмила Марцева.

За її словами, максимальний бал при складанні ЗНО з математики отримали троє випускників. Одразу п’ятеро випускників на 200 балів написали ЗНО з англійської мови (троє учнів із Вінницьких навчальних зкаладів). Тоді як із ЗНО з хімії максимум отримали двоє вінничан. Один випускник має 200 балів із ЗНО з біології.

Серед них є випускник  фізико-математичної гімназії №17, який написав на 200 балів одразу два предмети: математику та англійську мову.

"Якщо говорити по навчальним закладам, то мені приємно зазначити, що учні фізико-математичної гімназії №17 мають один результат найвищого балу з математики та два з англійської мови. Також двоє випускників Вінницького технічного ліцею отримали найвищий бал з математики і один з англійської мови. А також відзначились максимальним результатом навчальні заклади Жмеринки (200 балів з англійської мови), Немирова (максимальний результат ЗНО з біології). Максимальний бал з хімії отримав випускник Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді та випускник вінницької школи №4. Якщо порівнювати із загальноукраїнськими результатами, то це не багато, позаяк по Україні  447 максимальних результатів складання ЗНО. У нашій області 12. Якщо минулого року "200-бальників" було шість, то цьогоріч вдвічі більше ", - розповіла Людмила Марцева.  

Це, за словами пані Людмили, пояснюється тим, що через карантин  у випускників було більше часу на підготовку. "Діти самі говорять, що у них було більше часу на концентрацію уваги саме на підготовці до оцінювання. Принаймні у тих, хто дійсно готувався. Я думаю, що Вінниччина представлена достойно", - каже заступниця директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти. 

Загалом на ЗНО-2020  зареєструвалося понад 16 тисяч учасників.  Усі  тестування відбулись без суттєвих порушень із дотриманням правил епідеміологічної безпеки. Також наступного року випускників очікують новації у здачі ЗНО, - розповідає Людмила Марцева.

"Загалом у 2021 році чекає багато новацій. Тому що змінюється формат проведення ЗНО з української мови і літератури. Їх розділять на два окремих предмети, у залежності від обраного профілю навчання. Натомість ЗНО з математики буде обов’язковим.  Стане більше предметів. На ДПА буде не три предмети, а чотири. Тоді як кожен учасник ЗНО може обрати максимальну кількість - п’ять предметів", - підсумувала пані Людмила.



Переглядів: 3788
Поширень: 0

Останні новини