Сергія Родіонова врятує лише чуже серце: мама вінничанина благає про допомогу у зборі коштів на трансплантацію

36-річному вінничанину Сергію Родіонову необхідна операція по трансплантації серця. Аби не втрачати дорогоцінний час, родина Сергія благає допомогти зібрати кошти на операцію за кордоном.  

Його життя розділилося на «до» та «після». Молодий та життєрадісний хлопець, роботящий та завжди привітний, у 2017 році раптово почав задихатися, не міг говорити та нормально дихати. Хлопець потрапив до пульмонологічного відділення міської лікарні, де встановили діагноз пневмонія та призначили лікування. Однак, під час лікування у нього почалось сильне серцебиття та почало турбувати серце. Тоді Сергія відправили на УЗД-діагностику та кардіограму серця. За результатами обстежень був встановлений діагноз – кардіоміопатія. Простими словами, серцевий м’яз просто перестав справлятися зі своїми функціями, а тканини стали тонкими.

«Після 10-денного лікування в кардіологічному відділенні стан сина не покращувався, серце продовжувало турбувати, - розповідає мати хлопця Ольга Семенівна. –  Тоді ми вирішили проконсультуватися у фахівців Інституту серця у Києві. Синові назначили лікування, і він поступово почав йти на поправку».

Лікування дало позитивний результат, і Сергій почав повертатися до звичного життя, майже забувши про хворобу. «Він хлопець роботящий, і без роботи сидіти не може. Тож почав допомагати по господарству. При цьому почувався Сергій завжди добре. Казав, мамо, лікування допомагає, все добре, не хвилюйся, серце мене вже не турбує. Цьогоріч ми готувалися на повторне обстеження  у Київ. І раптом його стан почав різко погіршуватися. Сергій задихався, скаржився на біль та печію в серці. «Швидкою»  нас забрали до лікарні ім. Пирогова де встановили, що у нього стався інфаркт», - говорить Ольга Родіонова.

Під час лікування мати наполягла на додатковому обстеженні у Києві. Тоді у супроводі медичних працівників транспортували хворого до Інституту серця. «Лікар зазначив, що інфаркт додав додаткового клопоту хворому серцю, в якому було два тромби… І наче грім серед ясного неба пролунали слова лікаря:  «якщо не зробити пересадку серця, Ваш син проживе лише близько двох років». Я не хочу у це вірити. Я готова оббивати усі пороги, стукати в усі двері, аби врятувати сина», - продовжує мати Сергія.

Наразі родина Сергія збирає кошти, аби відправити молодого чоловіка на лікування у Білорусію. «В Україні, на щастя, вже почали робити пересадку органів, однак їх роблять поки що не багато, а черги – величезні. А чекати, в нашому випадку, немає можливості. Ми вже пройшли три процедури гемоімуносорбції. Наразі син приймає щоденно близько десятка дороговартісних препаратів. І за три роки фінансові можливості просто вичерпані… Трансплантація, реабілітація потребує значних коштів, яких на даний час катастрофічно не вистачає Тому звертаємось до всіх небайдужих – допоможіть зібрати кошти, щоб врятувати життя мого сина».

Номер картки для допомоги: 5168 7427 2954 8648 Родіонова Ольга (мати хлопця).



Переглядів: 6254
Поширень: 8

Останні новини