На оновленому волейбольному майданчику на Замостянській вже можна влаштовувати змагання

Будівництво спортивного майданчика для гри у волейбол біля Центрального міського стадіону – це один з проєктів-переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив», який набрав 2028 голосів підтримки. Наразі роботи завершені, і тепер волейболісти мають можливість тренуватись та влаштовувати змагання на сучасному та якісному майданчику. 

З ініціаторами проєкту сьогодні спілкувався Вінницький міський голова Сергій Моргунов. «Для нас дуже важливо, щоб люди були ініціативними. Це є елементом формування сильної територіальної громади. Тому дякую за активну позицію вінницьким волейболістам, за те, що об’єднались і тепер мають волейбольне поле, про яке давно міряли. Сильна територіальна громада полягає в тому, щоб самі вінничани брали участь у реалізації проектів. У такому випадку нові об’єкти довше «живуть» – люди не лише слідкують за виконанням робіт, а й більше бережуть те, що було створено спільно», – каже Сергій Моргунов.

«Дуже вдячний за можливість брати участь у конкурсі БГІ, в результаті якого ми тепер маємо майданчик європейського рівня. Тут дуже гарне багатошарове покриття, роботи проведено якісно, ми дуже задоволені результатом і отримуємо задоволення від занять. На цьому майданчику можна проводити змагання європейського рівня. Взагалі, наше місто на сьогодні є столицею волейболу. У Вінниці п’ять професійних волейбольних команд. У нас найбільше представництво команд у суперлігах, вищій лізі. Для професійних спортсменів такий майданчик дуже потрібний. З нами разом займається тренер збірної з Азербайджану по волейболу він підтвердив, що це поле дійсно європейського рівня, – зазначив автор проєкту Євгеній Саричев. – Я був закордоном і бачив, яку активну участь там беруть люди в місцевому самоврядуванні, щоб реалізувати ті проєкти, які потрібно саме їм. У нас люди ще не звикли до цього, але я пишаюсь тим, що я довів людям, що завдяки конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» ідеї можливо реалізувати». 

На новому майданчику для гри у волейбол зможуть тренуватись та проводити змагання всі охочі: як професіонали, так і аматори. За словами автора проєкту Євгенія Саричева, коли подавали свою ідею на конкурс, в першу чергу за мету ставили розвиток спорту, популяризацію здорового способу життя та створення комфортних умов для активного і здорового відпочинку.

В рамках реконструкції майданчика спочатку влаштували бетонну основу, потім постелили поліуретанове покриття зі спеціальними амортизаційними властивостями. Зробили розмітку для волейбольного майданчика.

На глядацькій зоні постелили плитку ФЕМ, встановили лавки.  Зробили закладні під волейбольну сітку. 



Вулиці: ЗАМОСТЯНСЬКА


Переглядів: 2822
Поширень: 0

Останні новини