Як працюватимуть школи Вінниці у різних карантинних зонах

Уже за тиждень вперше за парти вінницьких шкіл сядуть 4700 першокласників. Новий навчальний рік буде особливим, і всім до цього потрібно адаптуватися. Як працюватимуть школи, коли місто перебуватиме у «зеленій», «жовтій», «помаранчевій» та «червоній»  зоні розповів підчас онлайн-брифінгу міський голова Сергій Моргунов.

Учні та вчителі мають слідувати усім рекомендованим протиепідемічним правилам: дотримуватися дистанції, мити руки, користуватися масками в коридорах шкіл, проводити дезінфекцію та провітрювання приміщень. 

«Під час начального процесу у кожному закладі буде визначено формат роботи у трьох випадках: коли місто буде знаходитись у «жовтій», «помаранчевій» або, не дай Бог, в «червоній» карантинній зоні. План дій буде затверджуватись педагогічною радою навчальних закладів. Чому так? Кожна школа має свої особливості: кількість учнів, площу закладу, завантаженість початкової, середньої чи старшої школи та інше.  І адміністрації шкіл будуть формувати свій графік роботи для кожного класу в кожному з трьох випадків», – розповів міський голова Сергій Моргунов.

Якщо Вінниця перебуватиме у «зеленій» зоні, то буде звичайний режим навчання. Але з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних заходів. 

Зміниться форма навчання у «жовтій» і «помаранчевій» зонах. Навчання проводитиметься у змішаній формі – очній і дистанційній. Якщо місто буде в «жовтій» зоні, департамент освіти рекомендує скорочення тривалості уроків.  Якщо місто буде у «помаранчевій» зоні, будуть вводитись жорсткіші правила.

За попередніми рекомендаціями діти початкової школи будуть ходити в школу. Учні середньої і старшої перейдуть на змішане навчання: до школи вони будуть ходити через день і ділитись на групи. Це допоможе розвантажити школу та зменшити кількість дітей, для яких з’явиться можливість забезпечити навчання у більшій кількості класів. Адміністрації мають сформувати такий графік, щоб всі діти навчались у закладах однакову кількість часу. Діти, які залишатимуться вдома, будуть навчатись дистанційно. Як буде відбуватись навчання для кожного класу, будуть повідомляти класні керівники. Єдиного формату для усіх шкіл не буде.

Якщо Вінниця потрапить в «червону» зону, навчання буде проводитись дистанційно.

Відзначимо, що в якій би карантинній зоні не знаходилося місто, в школи не будуть допускаються батьки, учні та працівники закладів з ознаками респіраторних захворювань. 

В навчальні заклади діти заходитимуть усіма дверима, які можливо відкрити в школах. Щоб зменшити кількість дітей, які контактують між собою на перервах, буде змінений час початку уроків для різних класів. 

Також міський голова Сергій Моргунов нагадав, що у всі школи, як і садочки, будуть забезпечені деззасобами для рук і обробки поверхонь, безконтактними термометрами, милом, а також  паперовими рушниками. На це з бюджету Вінницької громади виділили 3,7 млн грн.  




Переглядів: 5567
Поширень: 3

Останні новини