Сергій Борзов: Батьки не мають купувати маски та дезінфектори

Стосовно 1 вересня голова Вінницької ОДА Сергій Борзов на своїй фейсбук сторінці зазначив таке:

Чи купують батьки маски і дезінфектори?

Відповідаю: забезпечення всього необхідного для дотримання карантинних вимог, а це дезінфектори, паперові рушники тощо є обов'язком структур, які утримують школу.

У містах обласного значення та ОТГ, які перебрали на себе управління освітою - це завдання місцевих рад, а у всіх інших населених пунктах - відділів освіти районних державних адміністрацій.

Наголошую - це не обов'язок батьків!

Дотримання карантинних вимог та безпека навчального процесу - завдання влади, а не батьків.

Про це мене постійно питають на зустрічах, пишуть у месендежері батьки, що з них вимагають маски і дезінфектори.

Окремо про маски. Маски, захисні щитки технічним працівникам, працівникам харчоблоків - забезпечує влада. Маски дітям - батьки.

Стосовно ситуації в області. Маса зауважень.

Станом на вчора – 27 вересня, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області комісійно, з представниками органів освіти було перевірено готовність 746 закладів загальної середньої освіти. Порушення у 169 (23%) школах.

8 закладів не мають власних харчоблоків: приватний заклад «Амадея», приватна школа «ХАБ СКУЛ» м. Вінниця, Кузьминецька ЗОШ І-ІІ ст. Барського району, СЗШ с. Косаново Гайсинського району, СЗШ № 2,3, ЗНВК №9 та Іваньковецька філія ЗНВК №9 Козятинського району.

Харчоблоки 20 шкіл в недостатній кількості забезпечені холодильним обладнанням у Барському, Вінницькому, Гайсинському, Жмеринському, Могилів-Подільському, Мурованокуриловецькому, Піщанському та Погребищенському районах. 25 шкіл недостатньо забезпечені столовим та кухонним посудом у м. Вінниця, Вінницькому, Козятинському, Могилів Подільському, Мурованокуриловецькому, Піщанському районах.

Недостатньо забезпечені, на час перевірки, засобами індивідуального захисту працівники харчоблоків у Хмільницькому та Оратівському районах.

Лише 427 (57%) шкіл мають власні медичні пункти, а 134 школами укладені угоди з лікувально-профілактичними установами на обслуговування медичними працівниками.

Залишається не вирішеним питання медичного обслуговування школярів в 185 школах Гайсинського, Жмеринського, Козятинського, Крижопільського, Літинського, Оратівського, Піщанського, Погребищенського, Томашпільського, Хмільницького районів.

Не підготовлені ізолятори для тимчасового перебування осіб з підозрою на захворювання короновірусною хворобою у 51 школі, з них у Хмільницькому районі-23, Жмеринському-16, Тростянецькому і Погребищенському по 4, Могилів Подільському районі-3, Томашпільському-2, Немирівському, Барському та м. Вінниця (приватна школа «ХАБ СКУЛ») по 1.

У 7 школах Теплицького району, враховуючи їх безпосередню близькість до лікувального закладу, укладені угоди з ФАПами на оренду приміщень під ізолятор.

У 32 закладах освіти Хмільницького району, 14 - Крижопільського та 13-Піщанського районів не розроблено алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з реєстрацією випадків захворювання на COVID-19;

Не обладнані на входах до закладу місця для обробки рук антисептиками в 32 школах Хмільницького району, 7- Піщанського, по 1 в Оратівському та Немирівському районах.

Не проведено відповідна розмітка для розділення потоків учнів в 32 школах Хмільницького району, 10 – Погребищенського і 2- Томашпільського.

Не створено достатній запас засобів індивідуального захисту , в т.ч. захисних щитків для працівників, в 32 школах Хмільницького району , 9 школах Томашпільського, а в Оратівському та Погребищенському районах їх вкрай недостатньо.

Відсутній достатній запас антисептиків для дезінфекції рук та рідкого мила з паперовими рушниками у 32 школах Хмільницького району. В зазначених школах не обладнані і місця для збору використаних засобів індивідуального захисту.

Не укладені угоди на вивіз та утилізацію твердих побутових відходів в 19 школах Ямпільського, 16-Погребищенського і Жмеринського районах, 15- Крижопільського , 12- Могилів Подільського та 8- Іллінецького районів.

Практично не забезпечені безконтактними термометрами(пірометрами) заклади освіти Оратівського, Погребищенського, Томашпільського районів.

До першого вересня залишилось три дні….




Переглядів: 3105
Поширень: 2

Останні новини