За останні п'ять років Вінниця значно посвітлішала

Перехід вуличного освітлення на світлодіодні світильники розпочався у Вінниці з 2015 року. Тепер їх по місту встановлено та замінено уже понад 4800. За цей час освітлення облаштовували на в’їздах у місто, на пішохідних доріжках, біля дитячих та спортивних майданчиків, у приватному секторі, на усіх об’єктах, де відбуваються комплексні реконструкції. 

Якісне вуличне освітлення – це передовсім комфорт та безпека мешканців та  економія електроенергії, адже ЛЕД-ліхтарі споживають її на 30% менше. Крім того, вони мають більший термін експлуатації, порівняно з іншими, та забезпечують кращу видимість для водіїв. Світлі вулиці – це вимога сучасного комфортного європейського міста. А ще – сучасні технології освітлення просто необхідні для побудови енергоефективного міста. 

Зміни відбулись на всіх в’їздах у Вінницю. Нові ліхтарі встановили на ділянках вулиць Данила Нечая, Хмельницького шосе, Барського шосе, Немирівського шосе, Гніванського шосе.

У рамках комплексної реконструкції перехрести проспекту Юності з вул. Пирогова і вул. Зулінського з Київською оновлено мережу вуличного освітлення теж з використанням світлодіодних світильників. 

Також енергоефективні ліхтарі встановлювали під час реалізації проєктів з благоустрою таких, як центральна алея Лісопарку, на якій облаштовано пішохідну зону. 

Встановлювали світлодіодні ліхтарі й на вулицях приватного сектору: вулицях Ярослава Мудрого, Квітнева, Свідзінського, Загребельного провулку Квітневий тощо. 

Також у місті встановлюють так зване «розумне освітлення». Його особливість в тому, що  ліхтарі оснащені датчиками руху. Коли пішоходів немає, інтенсивність освітлення зменшується на 20%. А коли з’являється людина – реагують сенсори, і ліхтарі дають яскраве світло на повну потужність. 

Вперше застосували таку технологію на ділянці проспекту Юності - від Хмельницького шосе до вулиці Порика. Пізніше «розумне освітлення» з’явилось на алеї від Келецької до Андрія Первозванного тощо.  Переваги такої системи освітлення – економія електроенергії. А впровадження різних заходів з енергоефективності був і залишається одним з пріоритетів у роботі міської ради.




Переглядів: 3396
Поширень: 0

Останні новини